logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 9 maanden, een inspirerend pop-up boek, Jean-Marc Fiess

9 maanden

Iedere (aanstaande) ouder weet als geen ander dat die ene gebeurtenis de rest van je leven zal veranderen. Soms positief, soms negatief, maar anders zal het zeker worden. Het kan een flink overrompelende ervaring zijn, zelfs! Tijdens de zwangerschap wisselen emoties elkaar in een rap tempo af. Vanuit elke hoek hoor je verhalen, tips, goed bedoelde adviezen, waarschuwingen en nog veel, veel meer. In het pop-up boek 9 maanden wordt je weer een hart onder de riem gestoken, en dan op een betoverende en tegelijk ludieke manier. Een geweldig kraamcadeau of voor een baby shower!

In dit mooie poop-up boek kom je op iedere pagina weer een nieuwe stellage tegen die op wonderlijke wijze met papier en touwtjes in elkaar is gezet. Wolkenluchten ontstaan, een hijskraan bouwt een wonderland, wegendekken worden in een handomdraai in elkaar verweven en zelfs een babykamertje is in luttele seconden opgezet: gewoon door een bladzijde om te slaan. Die mooie stellages en creaties worden begeleid met mooie kreten die je wel eens tegenkomt: even de weg kwijt zijn, bouwen aan een nieuwe wereld, in de wolken zijn… al die clichés blijken helemaal geen saaie clichés te zijn als je ze bekijkt met de bril van Jean-Marc Fiess, de papierkunstenaar die zo hard heeft gewerkt aan het boekje 9 maanden.

Het leuke van dit boekje is dat het op geen enkel moment belerend of betweterig wil zijn. Het pretendeert helemaal niets, het is gewoon geweldig mooi om te zien, om je te verwonderen en om af en toe gewoon neer te leggen, uitgeklapt en wel. Dat de stellages betrekking hebben op de spreuk van die pagina en je wellicht aan het denken zetten – of weer even met beide benen op de grond plaatsen – dat is allee maar meegenomen. Want er gaat veel veranderen, maar jij geeft je eigen draai aan jullie nieuwe gezinnetje!

Informatie

9 maanden, Jean-Marc Fiess

Illustrator: Jean-Marc Fiess
Clavis Books, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789044826685


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.