logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 8pandas servies van bamboe

Wil jij met een gerust hart eten? Dan zorg je er niet alleen voor dat je eten biologisch en natuurlijk is, maar ook je serviesgoed! 8pandas bamboeservies bijvoorbeeld. En dat ziet er ook nog eens heel erg stoer uit, met het minimalistische en multifunctionele design. Designer Pino vertaalde het multifunctionele karakter van bamboe ook naar het 8pandas concept. Zo heb je met het koffieservies, dat bestaat uit 6 verschillende items 10 gebruiksfuncties verkregen. Maar gemak dient de mens: alles is vaatwasmachine bestendig. De 12-delige ontbijtset en het 6-delige koffieservies zijn verkrijgbaar in naturel en black graphite.

100% afbreekbaar

Waarom servies van bamboe? Bamboe wordt namelijk al gebruikt als vloer, betonbewapening en als steiger. Waarom zou het dan niet sterk genoeg zijn als serviesgoed? De bamboe wordt samen met rijstkorrelhulzen vermalen tot poeder, waarna het met natuurlijk kleurstof en bindmiddel in een mal gegoten wordt. En is het eenmaal hard, dan ís het ook hard. Keihard. En: de borden en bekers zijn helemaal gekleurd. Breekt er ergens toch een stukje af, valt dat niet direct op.

8pandas100% gebruiksvriendelijk

Efficiënt gebruik van materialen, maar ook van functie en vorm. Het gebaksbordje wordt een schoteltje voor onder de cappuccino of een dekseltje om de soep in de kom warm te houden. En het dekseltje van de drinkbeker niet alleen ook een onderzetter maar kan ook worden gebruikt om je theezakje op te leggen.

Wij waren vooral benieuwd naar drinken uit de bekers. Het voelt heel licht, dat moet toch wel bloedheet worden als je er thee uit drinkt? Bij kunststof bekers is dat wel het geval, maar bij de bekers van 8pandas valt dat bijzonder mee. De beker wordt natuurlijk wel warm, en je moet er geen kokend water uit willen drinken (maar: wie wil dat?). Is de thee op een flink warme drinktemperatuur, dan blijkt de isolerende werking van de bekers heel goed dienst te doen: je zult je vingers gegarandeerd niet branden. Let wel: het zijn flinke bekers, ze kunnen 350ml vloeistof vasthouden!

Verkoopinformatie

8pandas is een product van Delta Proterra. Alle items voldoen aan de Amerikaanse FDA eisen en zijn vaatwasserbestendig. De 12 delige ontbijtset (verkoopadviesprijs – €39,95) en de 6 delige koffieset (verkoopadviesprijs – €19,95) zijn verkrijgbaar in Natural en Black Graphite.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jjSJSLBLDKU]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.