logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 50 geheime codes

Kraak de geheime code op de kaarten en gebruik ze om je eigen verborgen boodschappen te maken. Hierbij kun je gebruik maken van de pen om op de uitwisbare kaarten te schrijven. Ze zijn gelamineerd, en dus zonder al te veel problemen weer schoon te maken. Het mag duidelijk zijn dat de codekrakers niet voor de allerjongsten zijn gemaakt. De leeftijd waarvoor ze dan geschikt zijn? Tja, dat is voor ieder kind weer anders. Ten eerste moeten ze goed begrijpend kunnen lezen. Er staan nog al korte en bondige stukjes uitleg op. Niet kortaf, niet onvriendelijk, maar er is natuurlijk geen ruimte voor een zeer uitgebreide uitleg op de kaarten, die ook de puzzels zelf nog moeten bevatten. Vanaf een jaar of 8 zou dat goed moeten lukken. Of de logishe inzichten en ruimtelijke inzichten aanwezig zijn om de puzzels tot een goed einde te brengen is natuurlijk afhankelijk van het kind zelf. De puzzels zelf zijn divers genoeg om veilig te zeggen dat er voor ieder kind wel iets bij zit, maar ook dat vrijwel geen enkel kind alle puzzels zonder problemen op zal kunnen lossen. En dat maakt het juist zo leuk. Bovendien kunnen ze zo met een vriendje of vriendinnetje gebogen over de kaarten proberen de geheimen te ontraadselen, en wellicht genoeg tips opdoen om een eigen geheimtaal te kunnen construeren en geheime berichtjes naar elkaar te sturen!

Oh ja, mocht je er niet uitkomen: er zijn antwoordkaarten meegeleverd. Het is natuurlijk verleidelijk er snel naar te kijken, maar je moet ze zelf eerst wel proberen op te lossen!

50 geheime codes
Usborne, april 2011, 50 pagina’s, losse kaarten in een doosje.
Prijs: 8 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9781409525653


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.