logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 50 breinbrekers, Lucy Beckett-Bowman

Dit doosje zit vol puzzels en raadsels. Ga de uitdaging aan en laat je hersens kraken! in dit doosje zitten 50 kaarten, samen met een stift. De kaarten zijn aan twee zijden bedrukt: aan de ene kant zie je een grote tekening, waarbij een indicatie wordt gegeven van het raadsel aan de andere andere kant, alsmede een pakkende titel. Denk daarbij aan Magisceh Boon, Machine of het raadselachtige Vijftien. Ook worden er eenvoudigere opdrachten gegeven, als Zoek de verschillen of Trek een lijn. Zo kun je snel een geschikte kaart zoeken uit de flinke stapel. Op iedere kaart vind je een ander soort puzzel. Denk hierbij aan lastige vragen, rekende raadsels, problemen die te maken hebben met ruimtelijk inzicht, of gewoon raadsels die te maken hebben met tellen en combineren.

Met de meegeleverde stift is het mogelijk om op de kaarten te schrijven. Na het tekenen laten de kaarten zich gemakkelijk schoonmaken met een tissue, zodat je ze keer op keer kunt gebruiken. Let hierbij wel op dat je niet met je hand over de kaart veegt: deze zou wel eens redelijk zwart uit de strijd kunnen komen! De puzzels zijn afwisselend in moeilijkheidsgraad, en zeker afwisselend in soort. Er zit dat ook voor ieder wat wils in, en het doosje is dan ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. Mocht je de puzzel niet op kunnen lossen, dan geen nood: er zijn een aantal kaarten bijgeleverd waarop de oplossingen staan vermeld. Geen slapeloze nachten dus!

50 breinbrekers + pen, Lucy Beckett-Bowman
Usborne, januari 2011, 50 pagina’s, verpakt in een doosje.
Prijs: 8 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9781409530831

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.