logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 3M Command plakstrips

3m command strips

Ideaal voor alle klussende mannen en vrouwen die niet altijd even handig zijn, of die het misschien zonde vinden om meteen naar de boor te grijpen als er iets moet worden opgehangen: Command plakstrips! Wat Command plakstrips zijn? Tja. Heel kort door de bocht: de basis is dubbelzijdige tape, waarbij de tape zelf een soort foam is. Maar dan wel goed kleverige tape, die een grote draagkracht heeft. Zo kun je er gerust een schilderij mee ophangen, of een ander lijstje, rekje, lamp, haakjes voor handdoeken of jassen, en wat je maar meer kunt bedenken.

Voor sommige situaties heeft Command zelfs een kant-en-klare oplossing bedacht. Zo kun je schilderijen netjes recht hangen doordat ze van twee strips een stevige klittenband-constructie hebben gemaakt. Je plakt de zogeheten vastklikstrips op de lijst en op de muur, haalt de klitteband uit elkaar en laat de lijm even iets uitharden. Na een dagje kun je de lijst weer terug op de andere helft van de klittenband drukken: met een waterpas in de hand, uiteraard!

Ook kun je strips kopen die speciaal op een haakje zijn gemaakt. Denk aan haakjes om kabels weg te werken, maar ook om een handdoek, theedoek of zelfs een flinke jas aan op te hangen. Voor omgevingen die vochtig kunnen worden (badkamers, keukens, bijkeukens) zijn er varianten die waterbestendig zijn: ze blijven hangen, ook al wordt de omgeving nat.

De strips, haken en ophangsystemen zijn in meerdere maten (en in het geval van haken: kleuren en materialen) verkrijgbaar. Zo vind je voor iedere situatie de perfecte oplossing. Geloof me, sinds ik ze in huis heb heb ik er vanalles mee opgehangen! En: alles hangt nog steeds! Er was slechts één uitzondering: de Time Timer… daar wilden de strips maar niet op het kunststof plakken, hoeveel ontvetter ik er ook op gebruikte. geen nood: de geplakte strips op de muur laten zich probleemloos verwijderen – ook al zitten ze wat langer op de muur en op je schilderij/lijst/voorwerp. De strips hebben dan ook een vast plekje gekregen in de gereedschapskist. En m’n boor? Tja, die blijft lekker in z’n koffertje zitten, voor ik toevallig een situatie tegenkom dat er geen Command-oplossing voorhande is. Een schutting maken, of zo…

3M Command strips koop je in de meeste bouwmarkten. Voor meer informatie: www.commandstrips.nl


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.