logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 3D Winners knikkerbaan


3D winners zijn speciale knikkers. In het midden van de knikker zit namelijk een drie-dimensionaal figuurtje verwerkt. In ons geval: dieren! Nijlpaarden, gorilla’s, tijgers… het zijn echte collectors items. En lekker groot, ongeveer ter grootte van een ‘bolker’. Je koopt ze in setjes van 2 of 3. Bij iedere set zit bovendien een stukje van een knikkerbaan.

Want de 3D winners maken onderdeel uit van een knikkerbaansysteem, waarmee je zelf spannende knikkerbanen kunt maken. De baan is heel licht opgesteld, de knikker rolt eigenlijk over een paar rails. Je kunt kiezen uit bochten, korte rechte stukken en lange rechte stukken. Al die verschillende baandelen koppel je aan elkaar met gele blokjes, die je aan beide baandelen klikt. Dat gaat eenvoudig, en klikken solide vast.

Om de knikkerbaan de hoogte in te laten gaan moet je een soort pilaren bouwen. De basis daarvan is een ronde voet, van waaruit je de hoogte in kunt gaan met witte pilaardelen. Die hebben acht ‘bloemblaadjes’, waarin je afstandshouders en beugels kunt klikken om de baan aan vast te maken. Klinkt lastig, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Het is wel aan te raden om de baan in delen te bouwen en vast te maken, want hoewel de baandelen goed vastklikken, blijft het een beetje fragiel. Ondersteun ze dus goed! Beter een pilaar te veel dan te weinig: de smalle baandelen buigen onder het gewicht van de grote knikkers. Het resultaat mag er echter altijd zijn, en je kunt geweldige vormen maken. Ga je voor heel hoog en rond, of juist voor een lange, langzaam dalende baan? De keuze is aan jou. Combineer naar hartelust! Meer informatie: www.3dwinners.com

3D Winners megabaan
Prijs: 29,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.