logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 3D twister, Silverlit


Hadden we het enige tijd geleden al over een spectaculaire radiografisch bestuurbare helikopter, de Heli Blaster, die dankzij een ingenieuze techniek mooi stabiel bleef zweven, ook op de grond weet fabrikant Silverlit van wanten! We laten je graag kennismaken met de 3D twister: een auto waarmee je zonder zorgen de stoerste stunts mee uit kunt halen, ook over hellingen en schansen: de auto komt namelijk altijd, zonder enige uitzondering, op zijn wielen terecht. En is dat per ongeluk op zijn dak, zo be it: je kunt gewoon doorrijden! De wielen zijn namelijk groter dan de auto, zodat ze altijd contact maken met de ondergrond. Een sensor in de auto merkt op welke kant de bovenkant is, en past automatisch de besturing aan. Zo blijft linksaf sturen linksaf rijden en omgekeerd. Maak je een botsing, dan voel je dat overigens direct: de controller heeft force feedback en reageert op botsingen van de auto.

Daarbij is het kleine, lichte voertuigje ook nog eens bijzonder snel: hij haalt een snelheid tot 23 kilometer per uur. Je laadt de auto in een ruime 15 minuten op middels een speciale kabel, die verborgen zit in de controller. Met een opgeladen accu kan de auto een paar minuten racen, maar dat gaat dan wel echt op spectaculaire wijze. Om je stunts meer kracht bij te zetten kun je bovendien gebruik maken van 1 of meerdere van de 3 de schansen die in het pakket zijn meegeleverd. Zo maak je zonder problemen een springplank of halve looping! Dankzij de gebruikte techniek kun je trouwens met tien auto’s tegelijk racen: ze worden zonder elkaar te storen gekoppeld aan de afstandsbediening

De auto heeft ook de nodige instelmogelijkheden: je kunt de stuurkolom instellen, maar ook je motor zelf: zo kun je instellen of je auto alvast een zetje naar voren nodig heeft of niet, omdat hij anders niet goed stil staat. Het mooiste is echter nog de bediening, die echt heel nauwkeurig en intuïtief werkt: je kunt langzaam rijden door minder gas te geven of harder door de hendel feller te duwen of te trekken. Met een schakelaar op de afstandsbediening kun je de snelheid op High of Low instellen. Ook het sturen gaat soepel en met kleine aanpassingen, zodat je heel precies door je kamer kunt zoeven. En ben je wat meer gevorderd, dan kun je de wat grotere reservebanden plaatsen, waardoor je nog sneller kunt racen!

3D Twister, Silverlit
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: ca. 49,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.