logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 3D puzzel, Cubic Happy


3D puzzel eiffeltoren

Je hebt puzzelaars en je hebt mensen die helemaal weg zijn van bouwpakketten. Wat zou er gebeuren als je die twee groepen mensen samenvoegt? Cubic Happy doet een poging met hun 3D puzzels. Ik mocht het bourgondische Franse gevoel eens ophalen met de 3D puzzel van de Eiffeltoren, onderdeel van hun architectuurreeks. Voor je aan het pakket begint zie je op de doos al waar je aan toe bent: zo lees ik dat de moeilijkheidsgraad 6 van 7 is, de puzzel bestaat uit 82 stukjes, en ik er ongeveer 4 uur over zal gaan doen. De beloftes ‘geen schaar nodig’, ‘geen lijm nodig’, en ‘makkelijk in elkaar te zetten’ beloven veel goed.

In de doos zitten een aantal uitklapbare bouwplaten, vervaardigd van foam en karton. Druk nog niet alle stukjes uit, aangezien je de nummers zeker nodig zult hebben. In het bijgeleverde boekje lees je namelijk niet alleen meer over de Eiffeltoren (in het Chinees en het Engels), maar ook hoe je de bouwplaat in elkaar moet zetten. Stap voor stap wordt je door het proces heen geleid, met bij ieder stukje ook het nummer dat op de bouwplaten staat vermeld. Zo kan het eigenlijk niet misgaan.

De stukjes zelf zijn stevig en dik genoeg om tegen een stootje te kunnen. Daardoor kun je ze stevig aandrukken, waardoor het bouwwerk solide en rotsvast staat. Van de speling, die de Franse toren heeft, zal hier geen sprake zijn! De tijd die je er voor nodig hebt zal ook wel afhankelijk zijn van de ervaring en handigheid die je hebt met het lezen van bouwinstructies en het samenvoegen van de verschillende onderdelen. Dat je er veel bouwplezier van zult hebben, dat is zeker. Bewaar wel wat plaats, want na één van deze puzzels zul je nieuwsgierig zijn naar de andere bouwwerken. En als je weet dat de Eiffeltoren al 39x36x82cm is…

3D Puzzel Eiffeltoren, Cubic Happy
Prijs: 29,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.