logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De 13 Zwaarden 4: Het Laatste Zwaard, Thea Stilton en Geronimo Stilton

Het Laatste Zwaard

In dit vierde en laatste deel van De 13 Zwaarden gaan de vier tovenaarsleerlingen weer op pad gestuurd om de laatste twee magische zwaarden (oké, de laatste twee magische bijzwaarden) te bemachtigen. Dit keer moeten ze over de ijzige vlakte van Labyrinta, om zo bij de IJstoren te komen waar de laatste twee zwaarden liggen. Daar wacht een machtig gevaar op hen, eentje die Aldar moet trotseren om zijn Proeve van Bekwaamheid te voltooien. In de vorm van de reusachtige wolf Boreal! Maar gelukkig staat hij er tijdens de reis niet alleen voor.

Dit boek is deel 4 uit de serie 13 zwaarden.

Samen sterk

Tijdens deze felle strijd, waarin de Kwade Magiërs vol in de aanval zijn gegaan op de tovenaars van Fantasia, moeten onze vier jonge helden keer op keer op pad om de zwaarden te bemachtigen die nodig zijn om de vijanden te kunnen verslaan. Dit keer moeten onze helden op pad naar de IJstoren. Voor ze daar zijn, moeten ze echter door het Gletsjerbos vol Zwarte Magie en het Wondermeer, dat vol zit met gevaarlijke wezens. Daarbij zullen ze dus alle hulp kunnen gebruiken. Ondertussen worden ze nog steeds achtervolgd door de twee Kwade Magiërs, Darken en Ombrya.

Eindstrijd

Ondertussen woedt de strijd aan het thuisfront gewoon door. Het is dus vaart maken voor onze vier helden, en hopen dat ze het Het Laatste Zwaard op tijd terug kunnen zijn om de strijd in hun voordeel uit te laten vallen. Dat wordt een spannende race tegen de klok! Na de spannende strijd tegen Boreal moeten ze daarna ook nog thuis de strijd aangaan tegen De Zwarte Draak, die het kasteel van de tovenaars aanvalt. Zal het ze lukken om Fantasia te redden?

Ga direct naar De 13 Zwaarden 4: Het Laatste Zwaard op BOL.com.


Recensie over De 13 Zwaarden 4: Het Laatste Zwaard

Dit slotstuk van De 13 Zwaarden is spannender dan ooit. Het is een waardig slotstuk voor een lange fantasyserie, die speciaal gericht is op fanatieke lezers die voor het eerst kennis maken met het fantasy-genre. Het biedt voor ieder wat wils, is eenvoudig geschreven en goed bij te houden. De dubbele eindstrijd maakt dit boek dubbel zo spannend.

Score: 8


Informatie

De 13 Zwaarden 4: Het Laatste Zwaard,
Illustrator: Danilo Barozzi
Uitgever: De Wakkere Muis, 284 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085923855. Prijs: 13.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.