logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De 13 zwaarden 3: De geheime tunnel

13 zwaarden de geheime tunnel

Na de bergen en de woestijn is het in het derde deel van De 13 Zwaarden: De Geheime Tunnel tijd om de zee te verkennen. De vier tovenaarsleerlingen Lune, Dran, Ondine en Aldar worden namelijk op pad gestuurd om magische zwaarden uit alle hoeken van de wereld te bemachtigen. Alleen dan kunnen ze de aanvallen van de Kwade Magiërs afslaan en zich verdedigen. In dit deel moeten de jongelingen op zoek gaan naar het Agaatzwaard en het Turkooiszwaard, die zich in het Rijk van het Westen bevinden.

Dit boek is deel 3 uit de serie 13 zwaarden.

Race tegen de klok

Wat je niet moet vergeten, is dat Fantasia tijdens de zoektocht van de vier tieners constant onder vuur ligt. In dit geval letterlijk, wanneer de tovenaars in het Rijk der Tovenaars het moeten opnemen tegen de Zwart Draak Halog en zijn leger aan monsters. Het is dus opschieten geblazen in De 13 Zwaarden 3: De Geheime Tunnel. Op een gegeven moment zien ze dan ook geen andere keuze dan hun team op te splitsen. Maar of dat wel zo’n goed idee was? Daarmee hebben hun twee achtervolgers, de kwaadaardige Darken en Ombrya, meer kansen om de jonge tovenaars te overmeesteren…

Spannend vervolg

De boeken uit de reeks 13 zwaarden zijn onverminderd spannend. Er gebeuren iedere keer weer nieuwe spannende dingen. Ze moeten opstaan tegen onbekende monsters, komen in gevaarlijke situaties, en – misschien nog wel de belangrijkste les uit de boeken – in ieder boek staat één van onze vier helden voor een ontzettend grote uitdaging die ze moeten overwinnen. In dit geval moet Luna over een persoonlijke grens heen en haar eigen kunnen tot de grenzen oprekken. Zal het ze echter lukken om de Schelptoren te bereiken en de twee magische zwaarden te bemachtigen?

Conclusie over De 13 zwaarden 2: De Geheime Tunnel

De 13 Zwaarden is een heerlijke fantasyserie voor jonge lezers. Het verhaal is redelijk rechtdoorzee en heeft een niet al te ingewikkelde verhaallijn. Het is toegankelijk geschreven, voor zowel jongens als meisjes. Dankzij het eenvoudige taalgebruik is het makkelijk lezen. Soms ontbreekt de vaart een beetje in de gesprekken tussen de verschillende personages, maar dat is ongetwijfeld een kwestie van vertalen.
Door: CooleSuggesties
Score: De 13 zwaarden 2: De Geheime Tunnel krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

De 13 zwaarden 2: De Geheime Tunnel, Thea Stilton en Geronimo Stilton

Illustrator: Danilo Barozzi
De Wakkere Muis, 284 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085923688. Prijs: 13.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.