logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben

1001 uitvindingen

In dit omvangrijke boek lees je welke uitvindingen een grote impact hebben gehad op het verloop van de geschiedenis en het leven zoals wij dat kennen. Niet alleen moderne uitvindingen worden besproken, zoals de telescoop en de microscoop, maar ook de sandwich, stormram, tandzijde, graanontbijtproducten en zelfs de smartphone komt aan bod. Want al op pagina 502 komen we in de twintigste eeuw aan: bijna de helft van het boek gaat dus over de vorige eeuw tot het heden.

1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben is een geweldig boek, waarin je lekker kunt neuzen en je kunt verbazen over de vele voorwerpen die het levenslicht hebben gezien en ontsproten zijn uit het brein van hun bedenkers. Een flink team aan historici, wetenschappers, ontwerpers en antropologen hebben meegewerkt aan het boek. Hoewel het boek wat summier is per onderwerp levert het ewl een correct beeld op van de feiten. De verhalen worden aangevuld met fraaie full-color foto’s en scans van oude documenten. In het begin tref je een alfabetisch register en een indeling in de tijdperken. Achterin het boek vind je een verklarende woordenlijst en een lijst met uitvindingen, gesorteerd op uitvinder/volk dat het heeft uitgevonden. Zo blader je in minder dan duizend bladzijdes door ruim twee miljoen jaar aan ontwikkeling! De laatst besproken uitvinding is de Large Hadron Collider (deeltjesversneller) uit 2008.

1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben
Librero, september 2011, 920 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789089981080


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.