logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 1001 dingen zoeken, ridders en kastelen, Hazel Maskell en Teri Gower

Van feesten en vechten tot drukke dorpsmarkten; dit avontuurlijke zoekboek neemt je mee naar het leven in de middeleeuwen. Volg de galante ridders op hun zoektocht, zie hoe schildknapen tot ridders worden opgeleid en ontdek wat er allemaal binnen de kasteelmuren gebeurt!

Dit fraaie prentenboek ‘1001 dingen zoeken, Ridders en kastelen‘ neemt je direct mee terug naar lang vervlogen tijden. De tijden van de middeleeuwen, wel te verstaan. In een aantal fraaie, gedetailleerde en grappige prenten wordt je als lezer bekend gemaakt met riddertoermooien, riddertraining, kastelen, de kasteeltuin, lente-toernooien en nog veel meer zaken die zich in- en om de kastelen hebben afgespeeld. Aan de rand van iedere prent zijn een aantal objecten getekend met daarnaast een getal: ergens in de tekening moeten er bijvoorbeeld tien ganzen te zien zijn, of acht regentonnen. Maar waar? Ga mee op zoek in dit leuke boekje, maar laat je niet gek maken: ze staan er echt! Soms zelfs eentje meer, voor de zekerheid… Daarmee is het een erg leuk boek om dingen te ontdekken, over te praten en natuurlijk om in te zoeken. Het enige nadeeltje is dat er geen achtergrondinformatie in het boek is opgenomen: bij echt ingewikkelde vragen over het een of het ander (waar je zelf geen antwoord op weet) zul je toch wat dieper moeten graven.

1001 dingen zoeken, ridders en kastelen, Hazel Maskell en Teri Gower
Baeckens books, februari 2011, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9781409531197


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.