logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 1000 dingen om te maken en te doen, Fiona Watt

1000-dingen-om-te-maken-en-te-doen-fiona-watt-9789002247460-voorkant

In dit omvangrijke boek staan letterlijk duizend dingen die je kunt doen in de meest brede zin van het woord. Zo maak je bijvoorbeeld uitklapkaarten, een 3D-straat, vingerafdrukbloemen, papieren portretten, papieren slingers en nog heel veel meer.

De 1000 dingen zijn hierbij wat makkelijk gevonden: aan de hand van de 170 onderwerpen (ongeveer) worden een aantal varianten gemeld. Zo staat bijvoorbeeld bij het thema vliegtuigen een tiental manieren gemeld om een vliegtuig te maken: van papier, om te tekenen, de knutselen, en zo voort. Je hebt dus een keur aan ideeën ter beschikking, waarbij je de technieken natuurlijk kunt gebruiken in andere projecten.

Daarbij worden lang niet alle uitvoeringen stap voor stap uitgelegd. Meestal volstaat een klein stukje tekst, soms worden er één of twee illustraties aan gekoppend, maar kort en bondig zijn ze allemaal. In duidelijke, heldere taal wordt omschreven hoe je een bepaalde techniek uitvoert en toepast, met natuurlijk het eindresultaat, die verwerkt zijn in de grote, sfeervolle collages.

1000 dingen om te maken en te doen, Fiona Watt
Standaard uitgeverij, oktober 2012, 352 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789002247460


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.