logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 100 streets


100 streetsIn de straten van grote steden wonen duizenden mensen bij elkaar. In de film 100 streets wordt je meegenomen naar Londen, waar je een aantal verschillende mensen leert kennen die er in de straten van Londen leven. Het is dan ook lastig om een hoofdpersoon aan te wijzen, aangezien iedere verhaallijn zijn eigen hoofdpersoon is. Zo kijk je mee over de schouder van oud-rugbyspeler Max, die zijn vrouw heeft bedrogen. Hij zit in scheiding, leeft op zijn vergaarde roem en brengt zijn dagen door met vrouwen, drank en drugs. Niet echt een goed leven dus. Maar hoe zal het hem en zijn vrouw vergaan?

Meer verhalen

Dan is er ook nog de jonge dealer Kingsley, die verder kijkt dan zijn neus lang is. Hij heeft geen zin meer in het criminele leven dat hij leidt, maar kan er ook niet aan ontsnappen. Dat laten zijn bendeleiders niet toe natuurlijk. Toch probeert hij kansen te grijpen om er aan te ontsnappen. De criminele straten van Londen zijn echter harder dan je zou verwachten… Tot slot is er het verhaal van een taxichauffeur, George. Hij probeert al jaren met zijn vrouw kinderen te krijgen, maar dat loopt telkens op niets uit. Als zelfs een adoptieprocedure op niets uit lijkt te lopen, zit hij in zak en as. Dat wordt nog wat depressiever wanneer hij een vrouw aanrijdt.

De diepte in

Al die verhalen lijken los van elkaar te staan, en dat is ook zo. Wat wel knap is, is dat de verschillende lijnen een stuk verder worden uitgediept dan je hier zo leest. Alle facetten van een mensenleven komen aan bod, niet alleen de verhalen zelf. Ook is niemand echt goed of echt slecht. De mensen leven ieder in een grijs gebied. Een dunne lijn tussen goed en slecht. Met goede momenten en minder goede.

Conclusie over 100 streets

Drie verhalen die zich afspelen in de vele straten van Londen. Niet allemaal positief, natuurlijk. Sterker nog: de verhalen worden getergd door ellende, wanhoop en mismoedige situaties. Het is echter mooi te zien hoe de verschillende personages daar mee omgaan. Het verhaal is een tikje traag, hoewel er genoeg in gebeurt om onderhoudend genoeg te zijn. Door: Score: 100 streets krijgt 7 van de 10 punten.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.