logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 100% Pallet: designideeën om pallets om te bouwen tot meubelstukken

Steigerhout aan de kant, tijd voor een nieuwe manier om leuke meubels te maken van (normaal gesproken) afvalmateriaal: pallets! Deze houden draagpanelen zijn bijzonder sterk en stevig, en worden vaan gezien als afvalproducten. Zonde! Want dankzij de unieke vorm en opbouw kun je pallets gebruiken voor 101 dingen. Maak er je eigen (tuin)stoelen van, tafels, bedden, salontafels, boekenkasten, lampen, en nog veel, veel meer!

In het boek 100% Pallet vind je veel designideeën om pallets om te bouwen tot meubelstukken. Dat kan natuurlijk niet zo maar: pallets zijn niet gemaakt voor consumentengebruik, en moet je altijd eerst behandelen. Schuren, lakken: voor een beetje duurzaam meubelstuk gaat er flink wat tijd in zitten. De pallets zijn ook niet gemaakt om uit elkaar te halen en te verbouwen. Het zijn ook echte verbruiksartikelen, die vaak met lange spijkers of lange nieten in elkaar zijn gestanst. Ook voor bewerkingen waarbij je ze uit elkaar moet haln komt er wat meer werk bij kijken dan je in eerste instantie zou denken.

Maar geen nood, want Aurélie Drouet vertelt je ten eerste alles over pallets: waarom zijn ze ooit gemaakt, welke soorten en maten heb je, van wat voor hout worden ze gemaakt? Daarna gaan er een flink aantal designers aan de slag met de afvalhouten industrieproducten, om er de mooiste voorwerpen van te maken. Soms zie je daarbij nog heel duidelijk de pallets staan, maar andere keren worden de pallets ook flink uit elkaar gehaald om weer een compleet nieuwe vorm te krijgen. Gaaf en stoer is het in ieder geval wel: de meubelstukken van 100% pallet zijn robuust en grillig, hebben een industriële uitstraling en getuigen van creativiteit. Want superhandig hoef je er niet voor te zijn, creatief des te meer!

De projecten in dit mooie boek zijn duidelijk uitgevoerd: je ziet stap-voor-stap foto’s, voorzien van een duidelijke uitleg, maar ook kleine werktekeningen en een lijstje met benodigde materialen en gereedschappen ontbreekt niet. Een superboek voor creatievelingen! Laat nu die pallets maar komen!

100% pallet: designideeën om pallets om te bouwen tot meubelstukken, Aurélie Brouet
Karakter uitgevers, 192 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789045208435


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.