Recensie: 100% Mila, Niki Smit

De dertienjarige Mila gaat een jaar bij haar vader in Parijs wonen om haar droom waar te maken: mode ontwerpster worden! Maar Mila’s hippe looks maken geen indruk op haar nieuwe klasgenoten. Haar zelf vertrouwen bereikt een dieptepunt wanneer haar Nederlandse vriendje Bas het uitmaakt. Ze lucht haar gebroken hart bij een wildvreemde jongen, Nino. Mila en Nino toeren een dag door Parijs en spreken af hun dromen waar te maken: Nino wil muzikant worden en Mila wil een baantje bij Louis Vuitton. Maar al snel blijkt dat Nino’s droom allang uitgekomen is: hij is de zanger van een bekend rockbandje. Mila probeert opnieuw contact met Nino te krijgen. Maar bekende rockers zijn nu eenmaal onbereikbaar… zelfs als ze verliefd op je zijn.

Met speciaal voor het luisterboek geschreven zoentips… en voorgelezen door Nicolette van Dam. Nicolette van Dam is vooral bekend vanwege haar rol als Bionda in de populaire tv-serie en film Zoop. Naast actrice is ze presentatrice voor RTL4 en ambassadeur voor Unicef. Ze houdt van eten, twitteren, reizen en heeft een schoonmaakobsessie…

Niki Smit is fulltime schrijfster en scenariste. Haar boeken 100% Lola, 100% Fee en 100% Bo zijn genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Kinderjury. De 100% serie is razend populair onder tienermeiden. Niki woont in Amsterdam en houdt van mode, konijnen, All Stars, cupcakes en Parijs.

Het luisterboek 100% Mila is een prachtig en vooral leuk luisterboek, dat je voor zeker drie uur laat verlangen nara de meest romantische en blijkbaar ook avontuurlijke stad ter wereld: Parijs. Sinds enkele maanden woont de hoofdpersoon van dit boek namelijk in deze stad. Het beok begint als ze er pas twee maanden woont, ver weg van haar moeder en vriend, die een boerderij heeft. Wat een tegenpolen! En wat een verademing voor Mila, die niets liever wil dan mode-ontwerpster worden. Alles in het boek staat dan ook in het teken van mode, ontwerpen en in contact komen met de kille, afstandelijke Franse meisjes. Want Mila is behalve een vreemdeling in Praijs ook als een vreemdeling op haar school, en wordt door niemand aangekeken. Als ze per ongeluk bevriend raakt met een beroemde Franse zanger/gitarist, staat haar wereld op z’n kop. Langzaam maar zeker beginnen alle kwartjes op zijn plek te vallen, maar komt Mila van de ene onzekerheid in de andere. Heerlijk verteld, heerlijk herkenbaar, heerlijk fantasievol. Dit boek is als een roze macaron, vers gebakken met een flinke beker warme chocolademelk. Nicolette blijkt er wat in te moeten komen. Waar ze in het begin wat onwennig voorleest is ze na een paar pagina’s al goed ingelezen en brengt ze het boek merkbaar overtuigender over. Erg leuk is ook het hoofdstukje over zoeken en een korte rondleiding door Parijs, compleet met adressen. Kun je zelf in de voetsporen van Mila treden!

100% Mila, Niki Smit
Rubinstein, juni 2011, 3 CD’s.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789047610489

Dit boek bij: Rubinstein  |  Fontein Tirion  |  Niki Smit

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

2 reacties op “Recensie: 100% Mila, Niki Smit”

 1. tessa avatar
  tessa

  ik moet een boekbespreking over dit boek doen ik kan geen leuke samenvatting vinden HELP!!!!

 2. Anouk assink avatar
  Anouk assink

  Het is een heel leuk boek.
  het was leuk om te lezen. Het is ook een romantisch boek omdat ze verliefd word op Nino.
  Het verhaal speelt zich af een hotel in Parijs.
  Ik had het boek heel snel uit, omdat het zo’n leuk boek is!
  Zeker een aanrader

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.