logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 100% Coco Paris, Niki Smit


100% coco parisBloggen is helemaal hip en trendy. Daar kan ik als geen ander over meepraten, ik blog al zo’n vier jaar! Maar vooral modeblogs zijn flink in populariteit aan het winnen. Iedereen met een greintje smaak laat zijn mening zien. En dat is heel goed, dat kan ik alleen maar aanmoedigen. De dertienjarige Coco heeft ook zo’n blog, en nog een heel populaire ook. Daarop fotografeert ze zichzelf, met een dierenmasker op. Veelal is dat een tijgermasker, vandaar dat ze haar blog The Style Tiger noemt. Maar niemand weet dat Coco achter dat blog zit. Om school wordt ze uitgelachen op haar extravagante kledingstijl, en daarom kleed ze zich daar rustig en timide. Op haar blog kan ze helemaal los gaan en wordt haar extravagante kledingstijl juist toegejuicht. Dat veranderd zodra Coco er achter komt dat MTV een blogwedstrijd organiseert: de MTV’s fashionbloggers. Met een beetje goede hoop schrijft ze zich in en wordt verkozen tot 1 van de 25 deelnemers aan de wedstrijd. Het barst meteen los, want de bloggercompetitie is een echte populairiteitswedstrijd. Daarbij moet Coco het opnemen tegen heel wat oudere en meer ervaren bloggers. Zal de handige Coco toch weten te winnen, en doorgaan naar de finale in Parijs? Ondertussen heeft ze het maar moeilijk met alle aandacht. De wedstrijd neemt veel van haar tijd in beslag, en dan is er ook nog school, haar vriendje, haar beste vriendin en haar aartsvijand Amanda, die ineens haar beste vriendin wil zijn. Tussen al die aandacht en jaloezie is het lastig om met beide benen op de grond te blijven staan, zo blijkt. Gelukkig kan ze altijd vertrouwen op haar ouders. 100% Coco Paris leest als een echt blog. Lekker vlot, vanuit het hart en het leven geschreven. Je zit dan ook meteen in het verhaal, en kunt je meteen inleven in de hele wereld van mode, bloggen en het meedoen aan een wedstrijd. Het boek is voorzien van stevige illustraties met grove zwarte lijnen en fluorroze accenten. Grappig, maar niet altijd even duidelijk. Vooral de jurkjes lijken allemaal op elkaar. Daarnaast bevat het boek leuke tips om in Parijs te gaan shoppen, en krijg je heel wat te weten over de verschillende grote mode-ontwerpers die er op aarde hebben rondgelopen. Verschillende stijlen en achtergronden komen naar voren, en Coco geeft je veel tips om zelf creatief aan de slag te gaan. Als je nu nog geen zin hebt om naald en draad op te pakken of te gaan bloggen, weet ik het ook niet meer.

Informatie

100% Coco Paris, Niki Smit
Illustrator: Niki Smit Uitgeverij de Fontein, 224 pagina’s, hardcover. Prijs: 13,99 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789026137372

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.