logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: 1 Minute, Just Play


unnamedHet bordspel 1 minute is razendsnel en haalt alles uit je creatieve vermogens om zo snel mogelijk drie opdrachten te kunnen uitvoeren. Sterker nog: je krijgt 1 minuut om een woord uit te beelden, uit te leggen en te tekenen. De volgorde bepaal je zelf, de woorden grabbel je uit een centrale pot.

Het spel is eenvoudig onder de knie te krijgen, en zonder enige twijfel hilarisch om uit te voeren. Je speelt het spel in twee teams. Ieder team bestaat uit minimaal 2, maximaal 10 spelers. Je kunt dit spel dus spelen met maximaal 20 spelers! Is jouw team aan de beurt, dan wijs je een ‘acteur’ aan. Die persoon voert alle opdrachten uit. In welke volgorde mag hij zelf bepalen.

Voordat de ronde begint heeft het andere team bepaald hoeveel punten ieder onderdeel moet krijgen. Ze hebben 1, 2 en 3 punten te verdelen. De acteur pakt nu een fiche (die zien er uit als radartjes) uit de grabbelton, en mag meteen beginnen. Die 1 minute-radartjes bestaan in 2 soorten: de roze radartjes zijn makkelijk, de gele moeilijk. Het team dat voor staat is verplicht om de moeilijke te pakken, het team dat achter staat mag kiezen (… en kiest dus voor de makkelijke).

Na de minuut wordt de balans opgemaakt. Jullie team krijgt de punten die horen bij de verschillende manieren van uitbeelden, maar je tegenstanders krijgen de overgebleven punten! Daardoor gaat het spel meestal redelijk rechtaan. De score wordt bijgehouden op een kartonnen klok. Daarop leg je een wijzertje in het roze of in het geel, afhankelijk van bij welk team je kiest. Dat systeem is dan ook het enige zwakke punt van dit spel: de wijzers verschuiven meer dan eens, en dat is wel irritant. Een aparte klok met een normale wijzer zou een stuk makkelijker zijn. Zeker omdat nu de klok wordt gebruikt als ‘deksel’ voor de radars met woorden, waarbij je door een gat in de ‘klok’ de woorden moet grabbelen. Ondanks dit kleine minpuntje is 1 minute een geweldig leuk spel, dat een super partyspel is.

1 minute, Just2Play
Prijs: 20 euro. Leeftijd: vanaf 8-88 jaar.
Aantal spelers: 4-20. Speltijd: ongeveer 45 minuten

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.