logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recense: SoFine vleesvervangers van tofu

Pure_Leaf_SfeerWij zijn echte flexitariërs: we eten vlees, maar lang niet altijd. Gelukkig zijn er steeds meer goede alternatieven waardoor zelfs die ‘vleesdagen’ verminderen. En wij zijn niet de enigen, want er zijn steeds meer Nederlanders die weten hoe ze gevarieerd kunnen eten. Hoewel er steeds meer mensen willen minderen met vlees, zijn bijna tweederde van de Nederlanders toch verknocht aan het idee dat er iets vleesachtigs op hun bord moet liggen. En dus komen er steeds meer fabrikanten met vleesvervangers: plantaardige alternatieven voor vlees, die qua structuur, vorm en smaak lijken op vlees. En zo komt het Nederlandse SoFine, voorheen onderdeel van Alpro, met een breed assortiment aan plantaardige vleesvariaties. 

IMG_5354Vanuit Landgraaf worden er heel wat kilo’s tofu verwerkt tot heerlijke vleesvervangers: niet alleen voor de vegetariër maar ook voor de flexitariër, de foodie én de overtuigde vleeseter. Het merk bewijst dat duurzaam vegetarisch eten ook heel erg gemakkelijk en lekker kan zijn, zelfs voor kritische kinderen en mannen die dagelijks een stuk vlees op hun bord willen hebben. En ze bewijzen bovendien dat tofu écht niet voor de beruchte geiten-wollen-sokken-types is bedoeld, die uren op een klein blokje tofu kauwen. Wat betreft smaak en structuur zijn ze namelijk heel toegankelijk en lekker.

IMG_5343Zo mochten wij de spinazieschnitzels proberen, maar ook de Aziatische en Oosterse tofublokjes. Wat betreft structuur vonden we het lijken op een stevig roerei, dat lekker gekruid is: smaakvol, maar niet te pittig of scherp. Ideaal om op de gezinstafel te zetten! De blokjes zijn geweldig om te gebruiken in gerechten, zoals bami of tortilla’s. De spinazieschnitzels zijn dan weer perfect voor een normale maaltijd anno 2015. Naast de producten die wij mochten proberen kun je ook kiezen voor een broccoliburger en à la minute tofublokjes in een Italiaanse variant.

Pure_Leaf_Spinazie Waarom is tofu en soja goed voor je? 

De producten van SoFine bevatten al het goede van plantaardige voeding en passen perfect in een gezonde levensstijl. Tofu, gemaakt van soja, is rijk aan ijzer en vitamine B1 en daarom een prima vleesvervanger. Ook is soja rijk aan plantaardig eiwit, meervoudig onverzadigde vetten en juist arm aan verzadigd vet. Daarnaast is plantaardige voeding goed voor onze planeet. De vlees- en zuivelindustrie eist driekwart van alle landbouwgrond op en is wereldwijd één van de belangrijkste oorzaken van de klimaat- en milieuproblematiek. Voor de teelt en productie van plantaardige voeding is er aanzienlijk minder land, water en energie nodig dan voor de productie van vlees en zuivel. De CO2-uitstoot van bijvoorbeeld 1kg sojaburgers is tien keer kleiner dan die van 1kg rundvlees.

Pure_Leaf_Tofu
Vanaf nu zijn de varianten Tofu à la minute Italian en Asian, de spinazieschnitzel en de broccoliburger bij alle Jumbo vestigingen in Nederland verkrijgbaar. De tofu en de Tofu à la minute Mexican zijn exclusief verkrijgbaar bij de grote Jumbo vestigingen.

Consumenten adviesprijzen:
SoFine Spinazie Schnitzels 200gr                          € 2,89
SoFine Broccoli Burgers 170gr                              € 2,49
SoFine Tofu à la minute (alle varianten) 180gr    € 1,99
Sofine Tofu Naturel 250gr                                      € 1,19

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.