logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: ReaXion Xtreme Race domino

reaxion xtreme race domino

Sommige spellen zijn werkelijk tijdloos. Denk aan de knikkerbaan die Ravensburger een paar jaar geleden slim opwaardeerde tot GraviTrax. Een andere klassieker heeft een aantal jaar geleden een enorme hype doorgemaakt – ken je Domino D-Day nog? – en is daarna even met de stille trom vertrokken… om nu weer terug te komen, beter en gaver dan ooit! Wij ontvingen een dos Reaxion Domino om te testen. Geloof me: domino zal na Reaxion nooit meer hetzelfde zijn. Het is dan ook niet raar dat ReaXion één van de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2021 is! Daar vind je ook de link om te stemmen op jouw favorieten van dit jaar – en waarmee je prijzen kunt winnen!

Bouwstenen

Het meest unieke concept aan Reaxion is wel dat de stenen gemaakt zijn om mee te bouwen. Ja, je hebt gewoon rechthoekige steentjes met een flink vlak oppervlak aan de zijkanten, zodat je ze makkelijk rechtop achter elkaar kunt zetten, maar iedere zijde heeft ook een inkeping. Daardoor kun je ze vastklikken aan de meegeleverde clips, waardoor je maximaal 4 stenen met elkaar kunt verbinden. En dat biedt mogelijkheden! In de handleiding staan al heel wat suggesties om te maken, zoals torens en verhogingen, maar wij vonden deze auto ook erg cool. Door de clips te verbinden met wiel-assen kun je namelijk een soepel bewegende auto maken, die je kunt gebruiken in jouw domino-setup.

reaxion xtreme race domino kinderen

Interactief

Vind je het tot nu al cool? Ah, dan wordt het nog veel gaver! In de Reaxion-doos zitten namelijk flink wat interactieve elementen die je kunt gebruiken om jouw Domino nog interessanter te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van vier ‘jack-in-the-box’-achtige blokken, waarvan de deksel losschiet zodra er een dominosteen tegenaan komt? Of een basisblok waarbij je drie armen tegelijk kunt laten neervallen? En wil je de hoogte in? Dan vind je de kabelbaan vast te gek. Ben je een snelheidsduivel? Dan zul je genieten van de twee loopings. Ja echt: loopings! De meeste interactieve accessoires moet je eerst met de hand ‘op scherp zetten’ en gaan af bij een lichte aanraking van de trigger. En geloof me: die gaan heel snel af!

Combineren maar

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kun je gaan bouwen en combineren. Ze bijvoorbeeld een boomblock vlak achter je auto, of leg een wiel op zijn kant om er een draaimolen van te maken. Met de blokjes kun je een trapsgewijze verhoging bouwen, waarop je alle stenen kunt plaatsen. Door verschillende middelen te combineren kun je zelfs splitsingen maken en een wedstrijdje voeren tussen de verschillende stroomlijnen. Hoe lang kun jij stenen laten vallen?


Ga direct naar ReaXion Xtreme Race Domino op BOL.com.

Recensie over ReaXion Xtreme Race Domino

CooleSuggesties topper

Reaxion is een te gekke manier om aan de slag te gaan met domino. Je kunt ze als gewone dominostenen gebruiken natuurlijk: ze staan stabiel, zijn fraai afgewerkt en dankzij het prettige gewicht stoot je ze niet bij de minste zucht om. Het fraaie zit hem in de mogelijkheid om ermee te bouwen en constructies te bouwen. Om ze te combineren met de meegeleverde interactieve accessoires, waar je ook weer van alles op en aan kunt bouwen. De sky is de limit. Laat je fantasie gaan en experimenteer met de wetten van de zwaartekracht. Wellicht kun je die zelfs een beetje buigen…

Score: 9


Informatie

ReaXion Xtreme Race Domino
Adviesprijs: 55 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.