logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rearview Mirror puzzel


Puzzelfans die toe zijn aan iets nieuws kunnen hun hart ophalen! Maak kennis met de Rear View Mirror puzzle. Een uitdagende puzzel, omdat je het bijna zonder hulplijn moet doen. In deze chaotische verkeerssituatie moet je het namelijk doen met het beeld wat je in je achteruitkijkspiegel ziet. Alles is dus in spiegelbeeld! En… je ziet maar een klein deel van de situatie. Alles wat niet door de spiegel wordt opgepikt staat als lijntekening om de doos verwerkt. De buitenste randen zul je zonder zonder voorbeeld moeten leggen. Hoe uitdagend is dat! Wij waren benieuwd of het concept uit de verf komt.

De puzzelplaat ‘Verkeersdrukte’ is modern getekend met gedetailleerde en grappige verkeerssituaties, vol met eigentijdse onderwerpen. Het is echt een striptekening vol grappige personages, bizarre situaties en een grote chaos op de weg. Voorwerpen, dieren en mensen komen uit alle hoeken. Heb je de puzzel eenmaal af? Dan zul je telkens weer nieuwe elementen kunnen ontdekken. Zelfs wanneer de puzzel klaar is, is er nog een extra zoekopdracht. En heb je de smaak te pakken met deze uitdagende puzzel? ‘Verkeersdrukte’ is de eerste van een reeks Rear View Mirror puzzels. Vanaf volgend jaar verschijnen er meer varianten, zoals ‘Politie Achtervolging’ en ‘Op Safari’. Bovendien komen er van iedere puzzel andere uitvoeringen en verschillende moeilijkheidsgradaties, zoals een 500 stukjes puzzel of een ‘nacht’editie.

Uitdagend en lastig

De Rear View Mirror Puzzle is een fraaie puzzel, die degelijk is afgewerkt en wel tegen een stootje kan. Dat maakt het puzzelen wel een stukje prettiger. Dunne stukjes, of eentje waarbij de bovenlaag snel loslaat, zijn gewoon niet fijn om mee te werken. De puzzel blijft echter lastig om te maken, zeker ook omdat de kleuren van een cartoonpuzzel beperkter zijn dan met een fotopuzzel. Je komt heel wat lijnen en kleuren tegen, die zo op 3, 5 of 27 plekken neergelegd kunnen worden… en dan is het passen en meten, wachten op Het Stukje dat je als aansluiter kunt gebruiken om verder te bouwen aan je creatie. Een prettige uitdaging!


Ga direct naar Rear view Mirror Puzzel op BOL.com.

Recensie over Rear view Mirror Puzzel

Het vergt het nodige inzicht om te werken in spiegelbeeld, dat is duidelijk. De Rear View Mirror puzzle geeft je soms net genoeg aanknopingspunten om de puzzel in elkaar te zetten, maar dan wel met genoeg uitdaging om het eigenlijk op eigen houtje te doen. En dat is knap lastig! Een rustgevende uitdaging, waar je langer over zult doen dan de gemiddelde puzzel.

Score: 8


Informatie

Rear view Mirror Puzzel
Adviesprijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.