logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Ready Player One

Volgens de film Ready Player One is het in 2045 echt een zooitje op onze wereld. De economie ligt op zijn gat en mensen wonen in grote stapels stacaravans. Ze zijn simpelweg gestopt met het oplossen van de wereldproblemen. Ze hebben zich er bij neergelegd. De enige plek waar het nog een beetje leuk vertoeven is, is in OASIS. Dat is een virtuele wereld waar alles mogelijk is, waar je iedereen kunt zijn.

Vluchten en verdienen

In OASIS kun je niet alleen veel spellen spelen, maar ook geld verdienen, waar je voorwerpen mee kunt kopen in de echte wereld. Veel mensen leven dus grotendeels in die virtuele wereld, waar ze zelfs geld inzetten om wat winst te kunnen behalen. De meeste mensen lukt dat niet, waardoor ze lange tijd platzak blijven. Wade, de hoofdpersoon uit Ready Player One, weet dat als geen ander. Nadat zijn ouders zijn overleden wordt hij bij zijn alleenstaande tante ondergebracht. Zij heeft het niet breed en haar talloze vriendjes zijn nogal kwistig met het geld in OASIS, waardoor ze iedere cent moeten omdraaien.

Uitdagingen

Nu is het zo dat OASIS is ontwikkeld door een genie, genaamd James Halliday. De beste man is inmiddels overleden en heeft zijn fortuin – en de rechten van OASIS – verstopt in een drietal uitdagingen. Uitdagingen die tot op heden nog niemand heeft kunnen voltooien. Nu moet je weten dat de oude gamer licht autist was (als je de film ziet weet je wat ik bedoel) en helemaal fan was van de jaren 80. De hele film en de wereld OASIS is doorspekt van verwijzingen naar deze periode. Star Trek, Star Wars, Back to the future – alle toppertjes komen aan de orde in deze film. Maar eerst moeten de uitdagingen gevonden worden! Die zitten goed verstopt. Gelukkig is Wade iemand die zijn tanden maar wat graag in de uitdagingen zet en hij probeert dan ook met man en macht de mysteries op te lossen.

Team up in Ready Player One

Dat is echter nog niet alles. Er is namelijk een andere softwaremaatschappij die mateloos jaloers is op OASIS: IOI maakt gebruik van virtual reality om mensen te onderdrukken en geld te verdienen, dankzij de technieken die James Halliday heeft ontwikkeld. Zij proberen dan ook in OASIS te infiltreren om de drie opdrachten te voltooien. Toch is het Wade die de eerste opdracht voltooit, en daarmee is de jacht geopend op Wade en zijn vrienden. Hoewel Wade niet zo van de clans is, heeft hij toch de nodige vrienden in de digitale wereld. Vrienden die hij nog nooit in levende lijve heeft ontmoet.

Ga direct naar Ready Player One op BOL.com.


Recensie over Ready Player One

CooleSuggesties topper

Ready Player One is echt een geweldige film. Het is een spectaculaire film die telkens wisselt tussen de echte en de virtuele wereld, maar ondanks de vreemde schepsels die er in rondlopen is die grens knap vaag aan het worden. Het verhaal steekt goed in elkaar (het boek heeft zich natuurlijk al bewezen) en de verwijzingen naar de oude games en film zijn briljant. Een must-see voor sci-fi fans, jong en oud. De jonge garde zal genieten van het spannende verhaal, de oude garde van de dubbele lagen.

Score: 9


Informatie

Titel: Ready Player One
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 139 minuten
Genre: science fiction.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.