Film recensie: Ready or not

ready or not movie

Ready or not… here I come! Dat is de kreet waarmee miljoenen kinderen en volwassenen aankondigen dat ze op zoek gaan naar de verstopte persoon, als ze klaar zijn met tellen. En verstoppertje speelt ook een belangrijke rol in deze bizarre actiefilm. Daarin valt de jonge Grace namelijk in een bizarre wereld nadat ze besluit te trouwen met haar verloofde, die ze anderhalf jaar kent.

Schoonfamilie

Haar verloofde is namelijk erfgenaam van de familie Le Domas, een nogal excentrieke familie die wereldberoemd en steenrijk is geworden met het ontwikkelen en verkopen van bordspellen en kaartspellen. Alex heeft zijn banden met de familie in principe verbroken, maar wil toch graag trouwen op het familieterrein om de traditie in ere te houden. Onderdeel van die traditie is het spelen van een spel tijdens de huwelijksnacht… met de hele familie. In het geval van Grace is dat Verstoppertje. Een heel bijzondere variant, want het is namelijk de bedoeling dat de familie haar flink verwond. Het wordt een bizarre speurtocht op leven of dood. Ready or not!

Terugvechten

Grace is echter niet op haar mondje gevallen en staat haar mannetje. Ze besluit het heft in eigen hand te nemen en terug te slaan. Ze probeert uit alle macht te ontsnappen, maar deinst niet terug om terug te vechten met alle middelen die ze heeft. En dat zijn er nog al wat in het bizarre huis. Een bloederige en lugubere strijd volgt.

Ga direct naar Ready or not op BOL.com.


Recensie over Ready or not

Ready or not is een duistere en bloederige actiefilm, waarbij verstoppertje een belangrijke rol speelt. Hoewel – al snel mondt het spel eerder uit in een soort tikkertje met wapens… de foto’s op de cover doen de film overigens weinig eer aan. Ze heeft nergens in de film een band kogels om, laat staan een bijl. Het is eerder een survivalthriller met een duister horror-gore-randje. Het verhaal is bij vlagen heel spannend, dan weer voorspelbaar. Het einde is te bizar voor woorden, maar past ook wel weer bij het verhaal zelf.

Score: 6


Informatie

Titel: Ready or not
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 96 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.