logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Reacher, seizoen 1

Op Prime Video vind je vanaf 4 februari 2022 het eerste seizoen van Reacher, met in de hoofdrol Alan Ritchson. De serie is – niet geheel toevallig – gebaseerd op de spannende boeken van Lee Child. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen en is gebaseerd op het boek Killing Floor (in het Nederlands vertaald als Jachtveld.

Ga direct naar Jachtveld op BOL.com.

Over de serie Jack Reacher:

Reacher volgt Jack Reacher, een veteraan militaire politie-onderzoeker die nog maar net in het burgerleven is gestapt. Reacher is een zwerver, zonder telefoon en met alleen noodzakelijke spullen als hij door het land reist en het op een andere manier leert kennen. Hij is nooit op zoek naar problemen, dat lijkt eerder andersom te zijn. Problemen zoeken hem op! Wanneer Reacher aankomt in het kleine stadje Margrave, Georgia, wordt er op diezelfde dag een man dood aangetroffen. Het is de eerste moord in 20 jaar. De politie arresteert hem onmiddellijk en ooggetuigen beweren dat Reacher op de plaats van het misdrijf was. Terwijl hij zijn onschuld bewijst, begint zich een diepgewortelde samenzwering af te tekenen, die Reachers scherpe geest en harde vuisten zal vergen. Eén ding is vooral zeker: ze hebben de verkeerde kerel uitgekozen om de schuld op zich te nemen. Zeker wanneer hij ontdekt dat de vermoorde man hem dicht na stond…

streaming-banner-prime-video

Het ontstaan van de legende

Seizoen 1 van Reacher is gebaseerd op Lee Child’s eerste Jack Reacher roman Killing Floor, en is geschreven voor televisie door de Emmy-genomineerde schrijver Nick Santora (Scorpion, Prison Break), die ook uitvoerend produceert en fungeert als showrunner voor de serie als onderdeel van zijn algemene deal met Skydance Television. De cast bestaat verder uit Malcolm Goodwin (iZombie) als Oscar Finlay, Willa Fitzgerald (The Goldfinch) als Roscoe Conklin, Chris Webster (Most Dangerous Game) als KJ, Hugh Thompson (Blessed Stranger: After Flight 111) als Baker, Maria Sten (Swamp Thing) als Frances Neagley, Harvey Guillén (What We Do in the Shadows) als Jasper, Kristin Kreuk (Smallville) als Charlie, Currie Graham (Murder in the First) als Kliner Sr., Marc Bendavid (Dark Matter) als Hubble, Willie C. Carpenter (Devious Maids) als Mosley, Maxwell Jenkins (Lost in Space) als Young Reacher, en Bruce McGill (My Cousin Vinny) als burgemeester Teale. Naast Santora, wordt de serie geproduceerd door Lee Child, Don Granger, en Scott Sullivan, met David Ellison, Dana Goldberg, en Bill Bost voor Skydance.

Bekijk hier de trailer van Jack Reacher:

en bekijk hier Jack Reacher in actie!


Recensie over Reacher, seizoen 1

Het is niet altijd makkelijk om de eenzame, zwijgzame man te spelen. Toch lijkt de rol op het lijf geschreven van de gespierde Alan Ritchson. Het is misschien niet de onooglijke kolos uit het boek van Reacher, maar zijn imposante verschijning komt beter in de buurt dan de kleine Tom Cruise, die de filmrollen op zich nam. Alan speelt zijn rol als Reacher netjes en best verfijnd, als de zachtaardige spierbundel die een hekel heeft aan ongerechtigheid. In schril contrast staat daartegen de persiflage van politie-chef Mosley, in zijn tweed pak en nepbril. Diens rol vormt een welkome afwisseling: een stukje luchtigheid in de serie die zeker zijn gruwelijke momenten en felle actie kent.

Score: 8


Informatie

Titel: Reacher, seizoen 1
Uitgever: Prime Video
Tijdsduur: 8×45 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.