logo-liggend-wit-donkerblauw

Een slimme bril die oogbescherming combineert met open-ear audio

Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, introduceert de Razer Anzu, de eerste slimme bril van het bedrijf. De Razer Anzu wordt geleverd met lenzen die blauw licht voor 35% filteren en zonnebrilglazen die voor 99% bescherming bieden tegen UVA/UVB-licht. De bril heeft aanraakbediening en open-ear audio. De Razer Anzu verbetert het thuiswerken en zorgt ervoor dat je in stijl kan genieten van digitaal entertainment of buitenactiviteiten.

Razer Anzu 1

Eenvoudig schakelen tussen werk en plezier

Open-ear draadloos geluid en het gebruik van Razers Bluetooth-technologie met lage latency bieden consumenten meer immersie. Daarnaast zorgen ze ervoor dat gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen werk en plezier. Het lichte gewicht van minder dan 48 gram en het ergonomische ontwerp zorgen voor een comfortabele pasvorm voor langdurig gebruik, met name tijdens het thuiswerken. Razer Anzu is verkrijgbaar in een rechthoekig of rond frame, elk in twee maten met subtiele branding op het duurzame en flexibele frame.

“De Razer Anzu is een vernieuwing op het gebied van wearables qua comfort en bescherming tegen blauw licht en UV-licht. Met de Anzu betreedt Razer de markt op een moment dat er steeds meer mensen vanuit huis werken. Oogbescherming, handsfree-communicatie en slimme functies zijn momenteel erg in trek.”

John Moore, Head of Sales and Marketing bij Razer
Razor Anzu 2

Stijlvolle oogbescherming

Consumenten brengen ontelbare uren door op mobiele apparaten, op laptops en achter computerschermen voor zowel zaken als plezier. Hierdoor worden hun ogen blootgesteld aan blauw licht. Razer Anzu is een alles-in-één-oplossing om het schadelijke licht van digitale apparaten en de zon te filteren. Het product komt standaard met 35% blauw licht filterende lenzen die bescherming bieden tegen screen glare. Zo raken de ogen minder snel vermoeid en blijven ze fris en geconcentreerd tijdens het werk of bij het genieten van entertainment. Voor outdoor-activiteiten, worden vervangende gepolariseerde lenzen meegeleverd in de retail-bundel om ogen te beschermen tegen 99% van de UVA/UVB-stralen.

Razer is verheugd om samen te werken met Lensabl die 15% korting geeft op lenzen op sterkte voor brildragende klanten die Razer Anzu kopen. Lensabl is een one-stop shop voor alle oogzorgproducten en biedt uitstekende service voor het vervangen van lenzen. Dankzij de online zichttest kunnen klanten hun brillenglazen kopen, vervangen en uitbreiden via www.lensabl.com.

Moderne, discrete bril en open-ear audio met lage latency

De aangepaste Bluetooth 5.1-verbinding biedt een latency van 60 ms en zorgt voor vloeiend, storingsvrij geluid. Zo kunnen gebruikers helemaal opgaan in het geluid zonder onderbrekingen door audiovertraging of haperingen. Een discrete omnidirectionele microfoon en luidsprekers die in het Anzu-frame zijn ingebouwd, zorgen voor onopvallende, handige handsfree communicatie, waar je ook bent. Met een batterijduur van ruim 5 uur op één lading heeft de Razer Anzu genoeg power voor een lange werk- of game-sessie. Wanneer de bril is opgevouwen en niet in gebruik is, wordt er energie bespaard door hem uit te schakelen en kan hij bijna twee weken in stand-by-modus blijven.

Slimme functies

Via een touch-interface aan de zijkant van het Anzu-frame kan de gebruiker eenvoudig en intuïtief schakelen tussen nummers, media afspelen of pauzeren, vergaderingen beheren en de spraakassistent van de smartphone activeren. De gebruiksvriendelijkheid wordt verder versterkt door de beschikbare Android- en iOS-apps waarmee de EQ-instellingen kunnen worden aangepast (standaard, verbeterde helderheid of treble boost). Daarnaast kan via de app de latency worden ingesteld, de batterijstatus worden bekeken en de firmware worden bijgewerkt.

Diverse modellen

De Razer Anzu is verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en heeft een waterbestendig IPX4-ontwerp om spatwaterdicht te zijn. Workouts, spatten of natte weersomstandigheden zijn dus geen probleem. Naast de twee sets met lenzen wordt de Anzu Smart Glasses geleverd met een USB-A-oplaadkabel, een schoonmaakdoekje, en een doosje om de bril en lenzen in op te bergen.

Over de Razer Anzu

Lenzen
35% blauw licht filterende lenzen
99% UVA/UVB-licht blokkerende zonnebrilglazen.
Audio
Drivers: 16 mm
Gewicht: 43-48 g (afhankelijk van model en maat)
Microfoon
Richtingskarakteristiek: Omnidirectioneel
Aanraakbediening
Muziek: Afspelen, pauze, volgende, vorige
Bellen: Opnemen, weigeren, schakelen, ophangen
Algemeen: Paren, aan/uit, activeren gaming-mode en virtual assistant smartphone
Batterij
Batterijduur: Meer dan 5 uur (afhankelijk van gebruik)
Compatibiliteit
Apparaten met Bluetooth-functionaliteit
Smartphone-app beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten

Prijs en beschikbaarheid

Razer Anzu: €209,99
Vervangende zonnebrilglazen voor de Razer Anzu: €34,99

Verkrijgbaar via Razer.com vanaf 4 maart 2021

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.