logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Razer’s coole gamegear voor 2023


Ook Razer liet van zich horen tijdens de CES 2023. Zij maakten een aantal toffe nieuwe gadgets bekend, waarmee je jouw gamegear letterlijk naar een hoger niveau kunt tillen. Benieuwd welke dat zijn? We stellen je graag voor aan deze nieuwe items van Razer!

Overal gamen met de Razer Edge

De Razer Edge is een Android-gameconsole. Je zou hem kunnen zien als een smartphone, ingebouwd in een gamecontroller. Het apparaat heeft een 6,8″ AMOLED-scherm, met een resolutie van 2400×1080 FHD+ en een verversingssnelheid van 144hz. De handheld is het eerste apparaat dat draait op het nieuwste Snapdragon G3x Gen 1 Gaming Platform. De Razer Edge beschikt over actieve koelingstechnologie voor lange gamesessies, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

De Razer Edge komt op 26 januari in de VS uit in twee versies: Razer Edge (Wi-Fi) exclusief via Razer.com en in RazerStores in de VS voor 399,99 dollar, en de Razer Edge 5G exclusief via Verizon.com en Verizon stores.

Dichterbij dan ooit met Project Carol

Razer presenteert Project Carol, ’s werelds eerste hoofdsteun met near-field surround sound en haptische technologie. Het is een add-on voor je gamestoel, die slim gebruikmaakt van near-field surround sound, gekoppeld aan 7.1 surround sound. In tegenstelling tot traditionele speakers brengt het near-field surround sound van Project Carol geluid dichterbij en direct naar het hoofd van gebruikers. De speakers zitten op de perfecte plek voor een fantastische beleving. Project Carol werkt via Razer HyperSense-technologie. De hoofdsteun zet geluiden in games direct om in haptische feedback, waardoor gamers alles kunnen voelen en het lijkt alsof ze zich midden in de actie bevinden.

Project Carol wordt standaard ondersteund op de pc en kan op alle gamestoelen, inclusief de Razer Iskur en Enki, worden bevestigd via elastische, verstelbare banden. Als Project Carol is verbonden via de 2,4 GHz-verbinding gaat hij tot 8 uur mee voordat hij moet worden opgeladen.

Soundbar voor je game-setup

De Razer Leviathan V2 Pro is een unieke soundbar voor de pc. Zo beschikt hij niet alleen over beamvorming voor de meest realistische 3D audio, maar ook over head-tracking AI. In samenwerking met THX en 3D audio-expert Audioscenic heb je met de Razer Leviathan V2 pro het beste van twee werelden: surround sound terwijl gebruikers altijd op de juiste plek zitten voor een optimale luisterervaring. De nieuwe soundbar is compact en heeft weinig kabels zodat het bureaublad altijd opgeruimd is.

De Leviathan V2 Pro combineert beamforming surround sound met head-tracking AI-technologie en zorgt voor 3D-audio dankzij de geïntegreerde IR-camera die de locatie van de gebruiker detecteert. Hierdoor kan de soundbar de audiobundels in real time aanpassen aan de positie van de luisteraar, zodat deze zich altijd in de ‘sweet spot’ bevindt voor de beste audiobeleving.

De soundbar werkt via THX Spatial Audio en in combinatie met de beamforming-technologie van Audioscenic zorgt dit voor realistisch 3D-geluid voor alle vormen van entertainment. 3D-geluid kan in twee modi worden ervaren: THX Spatial Audio Virtual Headset is voor alle stereocontent en biedt nauwkeurig positioneel geluid dat alleen in headsets te vinden was. THX Spatial Audio Virtual Speakers daarentegen is voor alle meerkanaals content en biedt een breed, kamervullend geluid dat gebruikers normaal gesproken alleen in een thuisbioscoop ervaren. Verder is er ondersteuning voor Razer Chroma RGB met 30 verlichtingszones, 16,8 miljoen kleuren en meer dan 200 geïntegreerde games.

Meer informatie over de Razer Leviathan V2 Pro is hier te vinden. Hij is vanaf januari 2023 verkrijgbaar vanaf €489,99 via Razer.com en in RazerStores.

Op zoek naar coole gadgets?

Razer Kiyo Pro Ultra

Hoe groter de sensor, hoe beter de beeldkwaliteit. Met de grootste sensor ooit in een webcam, ervaren content creators met de Kiyo Pro Ultra details en helderheid van DSLR-niveau. De Kiyo Pro Ultra is de krachtigste webcam van Razer tot nu toe en heeft een plug-and-play-design.

Aan de basis van Razers nieuwe professionele webcam staat een grote Sony 1/1.2″ STARVIS 2-sensor met een pixelgrootte van 2,9 μm om meer licht en visuele informatie op te vangen voor meer details en optimale kleuren. Om het volledige potentieel van de sensor te maximaliseren heeft de Kiyo Pro Ultra een aangepaste F/1.7 diafragmalens die bijna vier keer meer licht kan opvangen dan andere webcams. Dit levert scherpe, heldere beelden op, zelfs bij weinig licht.

De beeldkwaliteit blijft behouden dankzij een geavanceerde processor die ruwe beelden van 4K 30 FPS (of 1080P 60 FPS) kan omzetten in ongecomprimeerde beelden van 4K 24 FPS, 1440p 30 FPS of 1080p 60 FPS. Om ervoor te zorgen dat content creators altijd in het middelpunt van de aandacht staan, volgt de Face Tracking Auto-focus van de Kiyo Pro Ultra met behulp van AI het gezicht van de gebruiker zodat hier de focus op wordt gelegd, terwijl de achtergrond wordt vervaagd met een bokeh-effect. Daarbij is geen extra hardware of software nodig.

De Kiyo Pro biedt ondersteuning voor Ultra High Dynamic Range (HDR) in 30FPS en past automatisch de belichting en het contrast aan, terwijl over- of onderbelichte gebieden worden gecorrigeerd. Dit zorgt voor meer visuele details en levensechte kleuren, zelfs bij donkere of lichtere tinten. Creators kunnen nog een stap verder gaan met Razer Synapse waarmee ze de kwaliteit van hun content kunnen finetunen of tweaken met allerlei instellingen, waaronder ISO, sluitertijd, pan, tilt en meer.

De Kiyo Pro Ultra is binnen een paar minuten aangesloten en online dankzij de USB 3.0-aansluiting. Zo hebben gebruikers snel en eenvoudig toegang tot professionele videokwaliteit.

Meer informatie over de Razer Kiyo Pro Ultra is hier te vinden. Hij is verkrijgbaar vanaf 5 januari 2022 voor €349,99, exclusief via Razer.com en RazerStores.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.