logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: RazerCon

RazerCon Datum: 21-10-2021 t/m 21-10-2021
Adres: Online (Route)

Tijd voor een feestje, RazerCon keert terug! Razer is het toonaangevende lifestylemerk voor gamers. Op 21 oktober zal het digitale evenement worden georganiseerd door Razer en zijn partners. Dit wordt de allereerste volledig koolstofneutrale livestream voor gamers.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Nog grotere show na succes van 2020

In oktober 2020 was de eerste RazerCon een groot succes met meer dan 1 miljoen gelijktijdige kijkers, een totaal van meer dan 250.000 bekeken uren en 175 miljoen impressies via Twitter, Facebook, YouTube en Twitch. Na het succes van het eerste evenement vorig jaar wil Razer dit jaar een nog grotere show neerzetten. Kijkers worden als eerste op de hoogte gebracht van allerlei nieuws en exclusieve onthullingen. Fans zullen worden getrakteerd op previews van nieuwe games, verrassingsoptredens, giveaways, en nog veel meer. RazerCon 2021 zal worden gestreamd via de sociale netwerkkanalen van Razer, waaronder Twitch, Facebook, YouTube en TikTok. De voorshow is gepland om 17:00 uur. De keynote trapt het event af om 19:00 uur en RazerCon 2021 zal naar verwachting eindigen rond 3:00 uur. RazerCon 2021 heeft een spannende line-up met de volgende segmenten: 

  • Een keynote door Min-Liang Tan, CEO en medeoprichter van Razer, met diverse aankondigingen en gastoptredens.
  • De aankondiging van nieuwe categorieën binnen het groeiende Razer ecosysteem.
  • Exclusieve sneak peaks van onaangekondigde Razer producten.
  • Aankondigingen over duurzaamheidsinitiatieven van Razer en updates van #GoGreenWithRazer.
  • Highlights en bekendmakingen van partners zoals Norton Gaming, Intel, Seagate Gaming, en Microsoft.
  • Previews en showcases van game-studio’s zoals Larian Studios, Paradox Interactive, 24 Entertainment, Saber Interactive, ArtCraft, NEOWIZ, en Capcom.
  • Live entertainment en de aanwezigheid van beroemdheden uit Razers netwerk.

 “RazerCon is ontstaan als een bedankje aan onze fans en partners, maar ook aan alle gamers over de hele wereld. Samen brengen we de branche verder, veranderen we competitief gamen en geven we entertainment opnieuw vorm”, zegt Min-Liang Tan, CEO en medeoprichter van Razer. “Het evenement zit vol met exclusieve aankondigingen en onthullingen van Razer en onze partners, dus dit feestje wil je niet missen.” 

Games koop je online bij:

RazerCon 2021, de virtuele bestemming voor gaming en entertainment

Gamers krijgen tijdens RazerCon 2021 een inkijkje in nooit eerder vertoonde gameplay-previews van partners zoals Capcom, Paradox Interactive en meer. Het evenement zal ook oude vrienden en rivalen “CouRageJD” en “Cloakzy” tegen elkaar laten strijden. Daarnaast zal er een trans-Atlantische schaakstrijd plaatsvinden tussen de internationale meesters Anna Rudolf en Levy Rozman organiseren.

Fans kunnen zich verheugen op nooit eerder vertoonde optredens van sketch comedy groep Viva La Dirt League en een kijkje achter de schermen bij Miro Shot, een band die bekendstaat om hun live optredens met behulp van game engines, virtual reality, en muziek. Verder is er ook een concert met videogame-artiesten van over de hele wereld. Tenslotte zal vanuit Zuid-Korea DJ Soda, een favoriet van de gaming-community, het huis plat spelen en het feest afsluiten met een speciale set voor RazerCon-kijkers.

Kijkers kunnen ook meedoen aan wedstrijden en weggeefacties om prijzen van Razer en zijn partners te winnen. Fans kunnen zich nu registreren voor het evenement op de RazerCon-website, en deelnemen aan giveaways in de aanloop naar het evenement.

Koolstofneutrale livestream

De RazerCon-livestream van dit jaar wordt een volledig koolstofneutraal evenement. Razer heeft een onderzoek uitgevoerd om de hoeveelheid koolstofuitstoot te voorspellen die de livestream zou genereren. Het onderzoek keek naar de geografische locatie van de kijkers, het geschatte stroomverbruik van de apparaten en de datatransmissie via het internet. Razer gaat alle koolstofuitstoot compenseren met de gouden industriestandaard, Verified Carbon Standard (VCS)-koolstofcredits, om ervoor te zorgen dat kijkers zonder schuldgevoelens kunnen inschakelen.

RazerCon: Het leveren van de allerbeste evenementen

Razer lanceerde RazerCon in 2020 om een eerbetoon te brengen aan de wereldwijde gaming-community in een tijd waarin fysieke evenementen niet mogelijk waren. Het eerste evenement trok meer dan een miljoen kijkers en zette een nieuwe standaard voor online evenementen. Dit jaar zet Razer zijn innovaties voort en wordt de lat nog hoger gelegd met koolstofneutrale streaming.

Aanwezigen zullen een audiovisuele traktatie krijgen zoals alleen Razer dat kan doen. Reactieve Razer Chroma RGB, het eigen RGB-verlichtingssysteem met 16,8 miljoen kleuren, zal allerlei bewegende lichteffecten creëren. Kijkers worden aangemoedigd om hun Razer-hardware aan te zetten en te kijken hoe hun Razer Chroma-apparaten synchroniseren met de stream, vooral tijdens de muziekoptredens aan het einde.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.