logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Razer toont ultieme gamingstoel en high-tech mondkapje

Razer toont tijdens CES 2021 twee nieuwe concepten: Project Hazel, een slim en sociaal mondkapje, en Project Brooklyn, een compacte, integrale gaming-stoel die zorgt voor een compleet nieuwe game-ervaring.

Project Hazel – ‘s werelds slimste mondkapje

Vanaf het begin van de pandemie heeft Razer een proactieve rol gespeeld in de strijd tegen COVID-19. Zo heeft het bedrijf zijn productiefaciliteiten omgebouwd om gecertificeerde medische maskers te produceren en een miljoen chirurgische gezichtsmaskers gedoneerd aan de gezondheidszorg. Project Hazel is een logische vervolg op dit initiatief. Het slimme mondkapje richt zich op het toegenomen belang van hygiëne en voorbereiding op onverwachte gezondheidsrisico’s. Het richt zich ook op de milieuproblematiek van wegwerpmaskers, terwijl het de kenmerken van een persoonlijk beschermingsmiddel voor meervoudig gebruik verbetert.

Om consumenten verder voor te bereiden op het nieuwe normaal, heeft het concept N95 adembescherming van medische kwaliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van afneembare en oplaadbare actieve ventilatoren en Smart Pods die de luchtstroom reguleren. De Smart Pods met hoge bacteriële filtratie-efficiëntie (BFE) filteren minstens 95% van de deeltjes in de lucht en zijn vochtbestendig. Deze pods kunnen worden ontsmet in de draadloze oplaadmodule.

Voor een betere sociale interactie heeft Project Hazel een transparant ontwerp. Zo kunnen gezichtsuitdrukkingen zoals een glimlach worden gezien en kunnen slechthorenden liplezen wat de drager zegt. De binnenverlichting wordt automatisch geactiveerd in het donker, zodat de dragers zich duidelijk kunnen uitdrukken, ongeacht de lichtomstandigheden. Voor meer vermaak en stijl, kunnen dragers twee aanpasbare Razer Chroma RGB-verlichtingszones activeren met 16,8 miljoen kleuren en een reeks aan dynamische lichteffecten. Bovendien wordt de spraak met een ingebouwde microfoon en versterker beter versterkt, zodat de gebruiker beter kan communiceren en toch veilig blijft.

Project Brooklyn – de ultieme gamestoel

Project Brooklyn is bestemd voor alle soorten gamers en is ontworpen om in de slaapkamer of de game-kamer te passen. Het ontwerp van de Project Brooklyn gaming-stoel verandert van een ergonomische gaming-stoel in een volwaardig entertainment-systeem. De stoel zorgt voor indrukwekkende, geavanceerde immersie voor zowel pc- als console-gamers. Project Brooklyn is een geavanceerde gaming-stoel van koolstofvezel met RGB-verlichting. De stoel kan moeiteloos worden omgevormd tot een volledig meeslepend gaming-station, compleet met panoramische beelden via een uitrolbaar scherm van 60 inch. Verder is in de stoel tactiele feedback ingebouwd en zijn er 4D-armleuningen die kunnen worden uitgeklapt tot verstelbare tafeltjes. Het ontwerp is geïnspireerd op de Razer Iskur die in oktober 2020 werd geïntroduceerd. Project Brooklyn gaat een stap verder op het gebied van touchpoints voor de gebruiker en verbindt de gaming-stoel met het display en de meer functionele onderdelen zoals de armleuningen.

Het verstelbare platform waarop de stoel zich bevindt is voorzien van kabelgeleiding en heeft designelementen van de Razer Raptor-monitor. Een 60″ full surround OLED-display is op de achterkant van de stoel gemonteerd en kan met één druk op de knop worden uitgeklapt. Gebruikers bevinden zich midden in de actie dankzij de hoge details en de panoramische ervaring van het scherm. Als het uitrolbare scherm niet wordt gebruikt, vouwt deze zichzelf weer op in de rugleuning van de stoel. De modulaire 4D-armleuningen kunnen worden veranderd in uitklapbare tafeltjes. Zo kun je schakelen tussen pc-gaming met een muis en toetsenbord en console-gaming. De armleuningen hebben afzonderlijke panelen waardoor de muis en het toetsenbord op de ideale afstand kunnen worden geplaatst. De panelen kunnen ook worden ingeklapt als ze niet worden gebruikt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.