logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Razer Basilisk x Hyperspeed

Razer staat bekend om zijn gamingproducten. Van headset tot controllers, van muismatten tot gamingkeyboards: je kunt alle kanten op. Zo is ook de Basilisk-muizenfamilie bekend en berucht. Onlangs introduceerden ze hun nieuwe Razer Basilisk X Hyperspeed, een draadloze muis die niet alleen geschikt is om te gamen, maar ook voor dagelijks gebruik.

Multifunctioneel

Naast het feit dat je de Razer Basilisk X Hyperspeed niet alleen voor het gamen, maar ook voor dagelijks gebruik kunt inzetten (qua prestaties kan hij direct concurreren met de beste gamingmuizen op de markt) kun je profiteren van de dual-mode draadloze verbinding, waarbij je kunt schakelen tussen een 2,4 GHz of een Bluetooth (LE) verbinding. Bij de 2,4GHz verbinding gebruik je de meegeleverde dongle. Ben je echter op pad, dan maak je via bluetooth verbinding met je computer of laptop, zodat je die dongle niet hoeft kwijt te raken.

Uiterlijk

Wat betreft zijn looks bewandeld e Raser Basilisk X Hyperspeed een beetje de gulden middenweg. Hij lijkt op de originele Basilisk gamingmuis, dankzij de duimsteun en de ‘hoektanden’ die er aan de voorkant uitprijken. Toch is het ontwerp wat eenvoudiger en meer basic. Links heb je twee duimknoppen, het scrollwiel is een eenvoudige (doch degelijke) versie. Bovendien heb je met deze muis gen RGB kleuren en geen DPI-schakelaar. Wel kun je profiteren van de uitstekende mechanische schakelaars van Razer, die zo’n 50 miljoen keer in te drukken zijn. Dat is nog al wat! Ondanks het lichte gewicht van de muis heb je toch echt wel wat in handen. Met behulp van de Razer Synapse software kun je overigens wel de DPI en de knoppen-instelling aanpassen, mocht je dat willen.

Draadloze gamingmuis

Misschien maak je je zorgen over de draadloze verbinding – in de regel hebben gamingmuizen immers een staartje! Vergeet echter niet dat die ‘eis’ om een kabeltje iets is van vroeger, toen de draadloze verbindingen nog niet zo goed waren als nu. Inmiddels is de techniek dusdanig goed, dat je geen enkele vertraging meer zult merken. De muis spaart accu door redelijk snel in de slaapstand weg te zakken. Hij ontwaakt hieruit door zowel klikken als bewegingen. Volgens Razer gaat de enkele AA-batterij, die onder de palmsteun zit verwerkt, tot 285 uur mee met behulp van de HyperSpeed ​​Wireless-verbinding en 450 uur met Bluetooth (LE).

Ga direct naar Razer Basilisk X Hyperspeed op BOL.com.


Recensie over Razer Basilisk X Hyperspeed

Gamingmuizen leveren een extra obstakel op op je bureau – het is immers wéér een extra gadget die op je bureau ligt! Gelukkig is deze gaming muis ook perfect te gebruiken voor het ‘normale’ werk. De accuduur en ergonomie zijn prima in orde, hoewel de muis voor een gaming muis wat weinig knoppen heeft. De responstijd is echter subliem, daar kan geen bekabelde muis tegenop. Het model is wat licht van gewicht (ongeveer 100 gram, inclusief batterij) en is verder niet aanpasbaar. Geheel tegen de trend is dit weer eens een gamingmuis zónder verlichting, wat eigenlijk wel een verademing is. Een prettige instap gamingmuis met professionele prestaties!

Score: 8


Informatie

Razer Basilisk X Hyperspeed, Razer
Meer weten?
Prijs: 69.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.