logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Razer Base Station v2 Chroma en Razer Mouse Bungee chroma

Iedere computergebruiker zal het kunnen beamen: bureaus zijn niet gemaakt echt lekker schoon en opgeruimd te houden. Dat ‘clean desk’-gedoe waar veel kantoren zich krampachtig aan vasthouden? Dat werkt in de praktijk (en zeker thuis) voor geen meter. Bureaus zijn in een mum van tijd overstelpt met papiertjes, boeken, films, controllers, headsets en pennen. Tenminste… zo ziet mijn bureau er uit. Wat ligt er allemaal bij jou op je bureau?

Alles zijn plekje

Toch kun je er wat aan doen, die chaos op je bureau. Want ergens hebben die ‘clean desk’-mensen wel gelijk. Rommel werkt niet bepaald productief. Je kunt als een malle gaan opruimen, je kunt ook éxtra elementen toevoegen op je bureau die alles overzichtelijk maken. Een coole beker voor je pennen, een magneetstrip voor losse papiertjes of een compact whiteboard voor op je bureau. Dat soort items maken je bureau net wat overzichtelijker. Maar… waar laat je jouw koptelefoon? Daar heeft Razer iets cools voor bedacht: de Razer Base Station v2 Chroma. Voor pc-gamers kun je rekenen op de Razer Mouse Bungee Chroma, die je gamesprestaties bovendien een fijne oppepper geven.

Alles chroma

Een van de unieke eigenschappen van de Razer producten is wel de ver doorgevoerde toepassing van Razer Chroma: een uniek led-systeem waarbij je de kleur van ingebouwde ledverlichting kunt aanpassen naar iedere gewenste kleur. Ook deze twee accessoires beschikken over een Chroma-functie: voor beide items zit de chroma verwerkt in de voet, waardoor je een nice glow krijgt op je bureaublad. Met de gratis Razer software kun je de lichtkleur aanpassen – zelfs per geopende applicatie. Dat geeft je game/werkplek een unieke en coole feature, waarbij je jouw plekje helemaal naar jouw eigen stijl kunt inrichten en aankleden.

Razer Base Station v2 Chroma

Eigenlijk zou je heel kort kunnen zijn over de Razer Base Station v2 Chroma. Deze zwarte, aluminium standaard heeft een rond plateau met een rechtop staande houder voor je koptelefoon. Die ligt stevig op zijn plek dankzij een rubber kussentje op de bovenkant. Maar Razer zou zichzelf behoorlijk laten kennen als ze het daarbij zouden laten. Aan de achterzijde zie je namelijk een dikke USB-kabel lopen, die je kunt aansluiten op je computer. Daarmee worden twee USB 3.1-poorten gevoed aan de voorkant van de houder. Hij dient dus ook als een USB-hub! Zo kun je heel makkelijk extra accessoires koppelen aan je computer (zoals een USB koptelefoon, maar ook USB-sticks, een draagbare dvd-speler, je gaming muis…). Maar wacht… er is meer!

De verborgen bonussen

Deze hoofdtelefoonstandaard heeft meer in petto dan je zou denken. Aan de linkerzijde van de Razer Base Station v2 Chroma vind je namelijk een 3,5mm koptelefoonaansluiting. Daardoor hoef je niet meer moeilijk te doen om je koptelefoon in de computer te steken, onder je bureau, waarbij de koptelefoonkabel telkens te kort blijkt te zijn. Nee, die prik je gewoon in de standaard, die prominent op je bureau kan staan. Als bonus profiteer je van een ingebouwde geluidskaart die zit verwerkt in de voet van de standaard. Je geluid wordt daarmee geüpgrade naar 7.1 audio, dat je gewoon kunt beluisteren met een standaard koptelefoon. Hoe gaaf is dat?

Razer Mouse Bungee Chroma

Een Mouse Bungee is eigenlijk wel een verhaal apart. Waar veel mensen tegenwoordig draadloze muizen gebruiken, is er veel te zeggen voor bekabelde varianten. Ze haperen niet, geven direct hun signaal door aan de computer en zijn daardoor voor gamers of grafici het gereedschap bij voorkeur. Het nadeel van bekabelde muizen? De kabel! En met een accessoire als de Razer Mouse Bungee Chroma maak je dat een bekabelde muis eigenlijk voelt als een draadloze muis. Hoe werkt een mouse bungee? Heel simpel: zet de accessoire met boven je muismat. Als je goed kijkt naar de Razer Mouse Bungee Chroma, dan zie je twee clipmogelijkheden, waar je de kabel in kunt klikken. Doe dat. Vanaf de bungee tot je computer kun je de kabel netjes een plekje geven, die zal niet meer bewegen. Vanaf het uiteinde van de bungee tot je muis zit de flexibiliteit. Dankzij de twee veren beweegt het uiteinde soepel mee, maar veert hij wel telkens terug op zijn plekje. De kabel wordt omhooggetild, waardoor hij niet over je bureau sleept. Hij blijft nergens achter haken, niets zit in de weg. De rubber onderkant van de Mouse Bungee Chroma zorgt er bovendien voor dat hij netjes op zijn plek blijft. En uiteraard… vind je onderop de lichtgevende rand!


Ga direct naar Razer Base Station v2 Chroma op BOL.com.

Recensie over Razer Base Station v2 Chroma

CooleSuggesties topper

De Razer Base Station V2 Chroma is een must-have op ieder bureau. Deze standaard zorgt er niet alleen voor dat je koptelefoon op je bureau rondslingert, hij voegt twee USB 3.1 poorten toe aan je bureaublad, maar ook een 3,5mm koptelefoonaansluiting met 7.1 audio-ondersteuning. De Razer Chroma is natuurlijk een leuke touch, de afwerking is top en hij ziet er mooi strak en neutraal uit.

Score: 9


Informatie

Razer Base Station v2 Chroma
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 70 euro.

Ga direct naar Razer Mouse Bungee v3 Chroma op BOL.com.

Recensie over Razer Mouse Bungee v3 Chroma

De Mouse Bungee is heel praktisch voor mensen met een bekabelde muis. De Mouse Bungee zorgt ervoor dat de kabel goed in bedwang wordt gehouden. Hoewel de bungee prettig werkt, heeft hij weinig toegevoegde functies, zoals de Base Station hierboven. Daardoor is de prijs wat hoog, ondanks natuurlijk de Razer branding en de te gekke Chroma, die je met verschillede opties kunt laten oplichten in alle kleuren van de regenboog.

Score: 7


Informatie

Razer Mouse Bungee v3 Chroma
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 50 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.