logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Ravensburger Ray’s Comic Series: Holiday Resort

Eigenlijk heb ik nog niet zo lang geleden het puzzelen ontdekt. Mijn vader is sinds enkele jaren een echte puzzelverslinder, en zo ben ik er eigenlijk mee in aanraking gekomen. Wat ik heb ontdekt, is dat er een wereld van verschil is tussen de verschillende puzzelmerken. Sommige puzzels zijn heel fragiel en kwetsbaar, anderen kun je makkelijk jaren gebruiken en uitlenen aan anderen. De Ravensburger puzzels staan wat dat betreft hoog op het scorelijstje – kwalitatief stellen ze nooit teleur.

Ravensburger’s Ray’s Comic Series: Holiday Resort

De nieuwe serie Ravensburger puzzels nemen je mee naar tropische vakantieoorden, maar dan met een vette knipoog. Deze puzzels zijn getekend door Ray Nicholson, die je graag meeneemt naar zijn favoriete Holiday Resort. Je ziet echter al snel dat werkelijk niets gaat zoals het zou moeten gaan. Het is één grote chaos van mensen, voorwerpen… en dieren die niet op hun plek zijn. De levendige taferelen zijn fraai getekend en lekker vrolijk van kleur.

4 puzzels worden één

Het bijzondere van Ravensburger’s Ray’s Comic Series: Holiday Resort is dat vier puzzels samen één geheel vormen. Iedere puzzel laat namelijk een ander deel van het holiday resort zien. Iedere puzzel van 1000 stukjes (afmetingen: 50×70, de standaard maat) is al een feestje op zich, maar je kunt ze dus ook naast elkaar leggen om één grote komische prent tevoorschijn te toveren. Daarvoor moeten we nog even aan de slag, maar het maakt zeker wel nieuwsgierig!

Puzzelhulpmiddelen

Wil je het jezelf wat makkelijker maken tijdens het puzzelen? Kijk dan eens naar deze producten:

Sorteerbakjes

Sorteren maar! Leg jij ook vaak stukjes van eenzelfde kleur of onderwerp bij elkaar? Met deze Sort Your Puzzle-bakjes maak je het jezelf makkelijker en kun je ze meteen ordenen. Ga je met een bepaalde kleur aan de slag? Dan pak je de bakjes er zo bij. Houd je even op met puzzelen? Dan stapel je ze op en zet je ze weg. Een must-have!

Ga direct naar:


Oprolmat

Met deze Ravensburger oprolmat kun je de puzzels veilig vervoeren en plaatsbesparend opbergen. Je rolt de mat op rondom een kunststof buis, waarna je hem in een koker kunt bewaren. Deze puzzelmat is geschikt voor puzzels t/m 1500 stukjes en de afmetingen zijn 110 x 66 cm.

Ga direct naar:


Puzzel ezel

Dit is onze favoriet, naast de sorteerbakjes. Deze ezel bestaat uit een kunststof plaat, die je op pootjes zet. Zo zet je hem schuin voor je neer en zit je niet alleen comfortabeler, maar heb je ook geen last van het licht van de lamp die recht boven je hangt. De bovenkant is voorzien van antislip, zodat je puzzel niet naar beneden glijdt. De onderkant heeft bovendien een opstaand randje.

Ga direct naar:


Puzzelmap

Voor de Puzzelmap moet je wel de nodige ruimte hebben. Deze map biedt plaats voor een puzzel van 50×70 centimeter, die je op een kunststof plaat kunt maken. Deze plaat dient meteen als afdekplaat voor het sorteersysteem, dat in de map zit verwerkt. Wil je hem opbergen, dan leg je de puzzelplaat op de bakjes (met de puzzel naar boven, natuurlijk) en klap je de puzzelmap dicht. Zo zet je hem snel en makkelijk weg. Ga je aan de slag, dan werk je dus wel met een opengeklapte map.

Ga direct naar:Ga direct naar Ravensburger’s Ray’s Comic Series: Holiday Resort op BOL.com.

Recensie over Ravensburger’s Ray’s Comic Series: Holiday Resort

CooleSuggesties topper

Deze puzzelserie van Ravensburger is een must-have voor puzzelaars die graag ook hun tanden zetten in wat komische, cartooneske taferelen. Want laten we eerlijk zijn: de prent doet ook wat. Sommigen houden meer van landschappen of stadsgezichten, puzzelen kunst of foto’s bij elkaar, maar voor illustraties is ook zeker wat te zeggen. Deze gedetailleerde tekeningen vertellen een verhaal dat zich langzaam ontrafelt, wat een leuk element toevoegt aan het puzzelen. Je wilt namelijk weten wat er gebeurt! De stukjes zijn van de vertrouwde topkwaliteit, het easy-click werkt perfect en de illustratie is tot in de puntjes uitgewerkt, vol kleine grapjes en fijne details.

Score: 9


Informatie

Ravensburger’s Ray’s Comic Series: Holiday Resort
Adviesprijs: 18 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.