logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Ravensburger 3D puzzel Apollo Saturn V raket

Ravensburger heeft inmiddels al een bijzondere collectie 3D puzzels op de markt gebracht, van 3D gebouwen tot sneakers, van kunstwerken tot 3D puzzels van auto’s. Onlangs ontvingen we misschien wel het grootste project uit deze reeks: een 3D puzzel van de Apollo Saturn V raket, die (eenmaal gebouwd) bijna een met er hoog wordt!

Over de Apollo Saturn V

De Saturn V wordt beschouwd als een mijlpaal in de ruimtevaartgeschiedenis en blijft een iconisch symbool van de prestaties van de mensheid in de ruimte. De complexiteit en het succes van het Apollo-programma hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de moderne ruimtevaarttechnologie. De raket werd ontwikkeld in de vroege jaren 1960 en werd dertien keer ingezet. De bekendste missie was Apollo 11, waarmee de eerste mensen op de maan landden op 20 juli 1969. De laatste vlucht was in 1973. In het echt was de raket meer dan 100 meter hoog, met een diameter van 10 meter. Het was daarmee de grootste operationele raket ooit gebouwd. De raket bestond uit drie trappen, die hem telkens een stuk verder de lucht in stuwden.

Fun fact: Deze Ravensburger 3D puzzel Apollo Saturn V is verkozen tot winnaar speelgoed van het jaar 2023!

Raketgeleerde

De Ravensburger 3D Apollo Saturn V bestaat uit 440 kunststof puzzelstukjes en talloze detailstukjes. Denk daarbij aan drie astronauten en een maanlander. Nog altijd vind ik de naam ‘puzzel’ een beetje dubbel. Je bouwt het schaalmodel dan wel op met puzzelstukvormige bouwstenen, maar ze zijn allemaal genummerd en wordt geleverd met een handleiding. Veel passen en meten zit er dus niet bij. De kunststof puzzelstukjes klik je in elkaar. Met een beetje nauwkeurig werken zit de raket daarmee behoorlijk solide in elkaar, zodat je hem zonder problemen rechtop kunt neerzetten. In de puzzel maak je de raket overigens in drie trappen klaar: je bouwt hem dus deel voor deel, waarbij je ieder deel ‘afsluit’ met een groter puzzelstuk.


Ga direct naar Ravensburger 3D Puzzel Apollo Saturn V op BOL.com.

Recensie over Ravensburger 3D Puzzel Apollo Saturn V

Qua vormgeving en techniek zit het wel goed met de 3D puzzels van Ravensburger. Ze hebben het concept ook al heel wat jaren op de markt, waardoor het erg goed is uitgewerkt. Dankzij de duidelijke handleiding en de genummerde stukjes zijn deze puzzels geschikt voor kinderen om te maken, hoewel het wat lastig kan zijn om ze heel netjes in elkaar te klikken. Een beetje rustig bouwen is dus zeker aan te raden. Ik denk dat de geadviseerde minimumleeftijd van 8 jaar zeker haalbaar moet zijn – eventueel met een beetje hulp van een oudere broer/zus of ouder. Deze bouwdoos is een erg compleet pakket, met leuke accessoires en wat achtergrondinformatie over de Apollo Saturn V raket. Je maakt snel voortgang met het bouwen, waardoor je in een mum van tijd al een imposante basis hebt: de eerste ’trap’ in de zelfvertrouwen-boost voor de bouwer!

Score: 8


Informatie

Ravensburger 3D Puzzel Apollo Saturn V
Adviesprijs: 59.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.