Boek recensie: Rare planeet, Nathan W. Pyle

rare planeet

Nathan W. Pyle heeft een flinke schare fans achter zich, mede dankzij de comics die hij regelmatig verspreid via zijn Instagrampagina. De hoofdrolspelers zijn wel heel bijzonder: aliens! En geen gemene, gevaarlijke buitenaardse wezens, maar schattige en lieve buitenaardse schepsels die zich verwonderen over alles wat er zoal in hun omgeving gebeurt. In Rare Planeet vind je een verzameling van de grappigste en leukste comics, waarin aliens ons leven nabootsen… op hun eigen, unieke manier.

Berekenend

Je moet weten dat ruimtewezens namelijk behoorlijk vreemde schepsels zijn. Ze spreken en denken heel anders dan wij. Hun brein lijkt eerder te werken als een kleine computer, waarbij ze de hele wereld om hen heen op een unieke manier zien… en ook heel bijzondere namen bedenken voor vreemde verschijnselen in hun omgeving. Zo beleven de aliens in de stripjes van Rare Planeet situaties uit het leven van ons mensen, maar dan met vreemde synoniemen en op die manier laat Nathan W. Pyle je zien hoe raar mensen en onze wereld eigenlijk zijn.

Kunstig getekend

De stripjes zelf zijn vrij simpel getekend, maar dat doet niets af aan de schattigheid van de cartoons. Waar dit boekje vooral in uitblinkt is in de uitvoering. Alle stripjes zijn in kleur en het is dan ook een compilatie van de beste stripjes, op thema. Het einde van het boekje bevat ook allerlei voorwerpen uit ons dagelijks leven, maar dan met de benaming zoals ze in de stripjes worden gebruikt.

Ga direct naar Rare planeet op BOL.com.


Recensie over Rare planeet

Dit boekje is echt een cadeauboekje dat een lach op iemands gezicht tovert. Niet alleen vanwege de woordgrapjes (die soms wat flauw zijn, geef ik toe) maar dan wel vanwege de spiegel die je wordt voorgehouden. Je ziet pas echt hoe raar onze planeet is wanneer je hem door andere ogen bekijkt!

Score: 7


Informatie

Rare planeet,
Illustrator: Nathan W. Pyle
Uitgever: BBNC uitgevers, 144 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789045325279. Prijs: 12.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.