logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Rampage – Big meets bigger


In 1986 kwam er een computerspel op de markt dat even anders was dan andere games. Nu was je een keer niet de stoere krachtpatser die het kwaad moest weerstaan, maar juist een gigantisch monster dat zichzelf moet verdedigen tegen de militaire machten. Daarbij kon je kiezen uit de gorilla George, de wolf Ralph of de krokodil-achtige Lizzie. Lekker gebouwen slopen, mensen opeten… het zag er niet bepaald indrukwekkend of eng uit (zo ver was de techniek nog niet), maar leuk was het wel! Uren heb ik gespendeerd aan het slopen van gebouwen en het pesten van mensen.

Rampage verfilmd

Warner Bros heeft het op zich genomen in dat computerspel om te vormen tot een enorme spektakelfilm. Het resultaat? Rampage – Big meets bigger. Met – onder het mom ‘big meets bigger’ spierbundel Dwayne Johnson in de hoofdrol. Hij speelt de zachtaardige Davis. Nou ja – zachtaardig voor dieren dan. Met mensen heeft hij niet zo veel op. Davis heeft zich ontwikkeld als primatoloog en traint in de San Diego Zoo een kudde primaten, met de alboni-gorilla George als zijn grote vriend.

Ruimte-experiment

De film begint echter wat luguber. Je kijkt even mee in een ruimtestation, waar de lijken wat ronddobberen. Slechts 1 vrouw leeft er nog. Oh ja, en er schijnt een gigantische rat rond te kruipen, die al die doden op zijn geweten heeft. Het experiment blijkt geslaagd: een eenvoudige rat is uitgegroeid tot een snelle, sterke en gigantisch gegroeide agressieveling. De vrouw ontsnapt uit het ruimtestation, maar niet zonder dat de rat zijn klauwen in het glaswerk heeft gezet. Daardoor ontploft de shuttle en vliegen samples van het gas waarmee de rat is gemuteerd in de atmosfeer. De modules komen op verschillende plekken neer, waar ze dieren muteren… het begin van de gigantische en agressieve dieren is geboren!

Spannend gevecht

In tegenstelling tot het computerspel draait het nu echter niet om het behoud van de monsters, maar juist om het vernietigen of verslaan ervan! Direct duiken verschillende partijen op de monsters, van het leger tot de FBI, maar ook het bedrijf dat het chemische goedje heeft ontwikkeld wil graag de monsters in handen krijgen. Rampage – Big meets bigger is dan ook een race tegen de klok. Wie zal de beesten het eerst in handen krijgen. En lukt dat eigenlijk wel? Ze zijn zo immens sterk en groot… probeer die maar eens op te sluiten in een kooitje!

Ga direct naar Rampage – Big meets bigger op BOL.com.

Films koop je online bij:

Informatie

Rampage – Big meets bigger, Warner Bros
Tijdsduur: 98 minuten, actie. Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.