logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Ralph breaks the internet

Een paar jaar na de succesvolle film Wreck It Ralph, waarin een oud computerspelletje een eigen leven lijkt te hebben als alle mensen uit de arcadehal zijn verdwenen, hebben we hier het vervolg voor ons: Ralph Breaks The Internet. Daarin komen de karakters uit de oude arcadehal, waar oude computergames als Pacman en Fix It Felix voor een nieuwe uitdaging. Hun eigenaar, zelf een beetje uit het stenen tijdperk afkomstig, krijgt namelijk internet! En dat betekent dat alle karakters uit de hal toegang krijgen tot het wereld wijde web. Als ze langs de beveiliging komen, uiteraard!

Sugar Rush

Nu is Ralph eigenlijk helemaal tevreden met zijn leventje. Hij doet iedere dat hetzelfde, weet precies waar hij aan toe is en ‘s avonds, als iedereen weg is, drinkt hij een drankje met zijn beste vriendin Vanelope von Sweetz en doet de dag erop precies hetzelfde. Klinkt voor sommigen als een droom, anderen willen liever eens wat anders. Zoals de tegendraadse Vanelope, die haar racebanen van binnen en van buiten kent. Wanneer Ralph haar probeert te verrassen en een nieuwe baan voor haar maakt, gaat het mis. De gamer die op dat moment het spel speelt, raakt gefrustreerd en maakt het spel stuk. Het stuur breekt af! En dat betekent voor de oude eigenaar maar een ding: Sugar Rush gaat naar de verkoop, voor onderdelen. Want een nieuw stuur is hem te duur.

Ebay

Gelukkig is de jonge gamer niet op haar achterhoofd gevallen en vind in een mum van tijd een nieuw stuur. Op Ebay, een van de grootste veilingsites te wereld. Dat geeft Ralph en Vanelope in Ralph Breaks the Internet de kans om de game te redden, zodat ze bij elkaar kunnen blijven. Maar het internet is een grote, onbekende wereld voor de twee game karakters. En het zit vol verleidingen, die ze stuk voor stuk aan den lijve ondervinden. Twitter, filmpjes, social media, pop-ups en de Grote Bedrijven… ze komen stuk voor stuk in deze film voor.

Slaughter Race

En natuurlijk komen er veel modernere games voor op het Internet, iets waar onze vrienden stijl van achterover slaan. Zo komt Vanelope terecht in de game Slaughter Race, een bruut en wreed spel waarin mensen tegen gewelddadige tegenstanders moeten racen om de felbegeerde trofee te bemachtigen: de auto van teambaas Shanks. Ze is op slag verliefd op deze game, en ook haar prestaties blijven niet onopgemerkt. Ergens zal ze echter de keuze moeten maken: blijft ze online, of gaat ze terug naar haar vriend en de arcadehal waar ze vandaan komen?

Ga direct naar Ralph breaks the internet op BOL.com.


Recensie over Ralph breaks the internet

Ralph Breaks The Internet is een logisch vervolg op de eerste titel. Het is voor dezelfde kinderen bedoeld: die zijn inmiddels wel wat stoerder om de soms wat brute actie te kunnen begrijpen en te kunnen handelen. Het is een diep verhaal over dromen en vriendschap, verlangen en werkelijkheid, met veel onderliggende grapjes. Vooral de Disney Prinsessen steken de kroon met zichzelf, op een grappige manier. Ik snap echter wel dat deze film niet onder de serie Disney classics wordt geschaard, daar is het net een buitenbeentje voor. Maar leuk? Dat is-ie zeker!

Score: 8


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Ralph breaks the internet
Uitgever: Walt Disney
Tijdsduur: 110 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.