Rains: de stoere regenjas die je droog houdt

Het regenseizoen is echt begonnen. Stormachtige winden, hoosbuien en een hele dag regen… zo kennen we de Nederlandse grilligheid weer! Er is een groot nadeel verbonden aan dit seizoen: je wordt er koud en nat van. Tegen de kou kun je je prima kleden, maar eenmaal nat is er weinig leuks meer aan. Een goed regenpak is dan ook onontbeerlijk. Helaas hebben regenpakken een beetje een suf imago. Van die veel te grote hobbezakken met elastieken om je polsen en enkels… is zo’n deuk in je imago een nat pak waard? Veel mensen vinden van wel.

Stoere regenjas

Dat het ook anders kan, bewijst het merk Rains. Zij maken regenjassen en regenbroeken in verschillende stoere modellen. Stoer genoeg om zo te dragen, zelfs! En dat wil toch wat zeggen. Hun jassen zijn er bijvoorbeeld in verscihllende lengtes, zodat je voor ieder gewenst doel een geschikte lengte hebnt. Zelfs voor fietsers zijn er handige hulpmiddelen in de jas verwerkt, zoals een splitaan de achterkant en – nog beter – een dubbele split, waardoor de hele achterkant meebeweegt. Zo blijf je onmogelijk achter je zadel hangen. Van een jack (trainer jacket) tot aan een lange overcoat: voor ieder wat wils!)

Stijlvol

Wil je iets stijlvollers aan tijdens de regenbui? Dat kan ook. Van langere jassen met een duidelijke kraag, waardoor je er zelfs tijdens het Nederlandse miezerweer cool uit ziet. De jassen zijn dan ook heel net afgewerkt, met opvallende details in de drukkers en sluitingen. Het oog wil immers ook wat, toch?

Praktisch

Het belangrijkste voordeel van een Rains regenjas is wel het praktische element aan deze jassen. Zo houden ze water buiten, zoals je kunt verwachten met een regenjas. In tegenstelling tot de meeste regenjassen echter ademt de Rains regenjas wel. Het laat dus vocht van binnen naar buiten. Zo heeft condens geen kans om je alsnog nat te maken en verdwijnt zweet als sneeuw voor de zon. Bovendien zijn de regenjassen voorzien van praktische elementen als jaszakken, binnenzakken *afhankelijk van het model*, ritsen, mutsen en ingebouwde caps.

Zelf ervaren

Wil je de regenjassen van Rains zelf ervaren? In Amsterdam en Utrecht terecht in een Rains store. Naast regenjassen kun je er ook terecht voor waterdichte tassen en accessoires!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.