logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Landal Rabbit Hill, Landal Greenparks

Het weekend van 13 tot 16 mei mocht de voltallige redactie van Suggesties (ikzelf, mijn vrouw, en mijn beide zoons van bijna-vijf en net-drie) gebruik maken van een bungalow van Landal: Rabbit Hill. Dit park, dat in het noordelijke deel van de Veluwe ligt, maakt dankbaar gebruik van de landelijke en natuurlijke omgeving. Het park is dan ook ruim opgezet, waarbij je wel de andere huisjes kunt zien, maar belemmerd door bomen, struiken en groenstroken. Naast de 290 bungalows biedt het park plaats aan 20 stacaravans, en heeft het 130 campingplaatsen. Door de centrale ligging van het park zijn ook tal van attracties binnen bereik: Harderwijk, Apeldoorn, Arnhem of Amersfoort liggen op korte rijafstand. Maar we komen natuurlijk niet voor de vele attracties in de buurt: neen, wij gaan het park verkennen!

Bij aankomst was het al meteen liefde op het eerste gezicht: de gezellige, wat kleine centrale parkeerplaats bood uitzicht op een grote heuvel, waar tal van konijnen in allerlei soorten en maten vrolijk rondhupten. Ja, het park doet zijn naam eer aan! Op weg naar de receptie werden de kinderen al enkele malen aangesproken door de parkmedewerkers, en voor we de sleutel goed en wel in handen hadden waren ze al overladen met stickers, ballonnen en kleurplaten. Hun dag kon al niet meer stuk! En dat is meteen een goed begin: de kinderen vrolijk kleuren, en wij konden rustig de tassen uitpakken en alles een plekje geven.

De huisjes van Landal Rabbit Hill

Allereerst het huisje: lekker ruim, van alle luxe voorzien (we hadden een luxe 6-persoons bungalow) waarbij naast een televisie in de woonkamer ook een televisie op een slaapkamer stond. In de bungalow waren ook een zonnebank, sauna, vaatwasser, oven, koffiezetapparaat, Senseo, waterkoker en verder alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig. Ook vaatwastabletten en afwasmiddel, mochten mensen zich dat afvragen! Een handig kant-en-klaar pakketje leverde bovendien ook een afwasborstel, lucifers, vaatdoek en dweil. Hoe compleet kun je het hebben? Zoals gewend zijn de bungalows enorm efficiënt ingericht: waarschijnlijk niet het meest esthetisch verantwoorde, maar wel erg praktisch. De vierkante tafel bood plaats aan een achttal zitplaatsen, de comfortabele hoekbank evenzoveel. Daarbij was er zelfs nog genoeg speelruimte voor de kinderen, hoewel deze zich bijzonder aangetrokken voelden tot de ruimte onder de open wenteltrap…

Voorzieningen

De parkvoorzieningen maken een combinatie tussen de bungalows en de camping: de winkel was ruim voorzien van alle denkbare producten om in je eigen gelegenheid een maaltijd op tafel te toveren. Hoewel het verse deel wat karig was, waren voorverpakte producten ruim verkrijgbaar in een royale keuze. Je zou je bijna afvragen waarom supermarkten zo groot moeten zijn… Maar dat is weer een andere discussie, want natuurlijk zijn bepaalde productgroepen ondervertegenwoordigd en hoeft het een kleiner publiek te bedienen. De snackbar is ingericht op afhaalmaaltijden. Wel handig, maar niet zo gezellig. Er stonden een vijftal tafeltjes waar je aan kan zitten eten, maar reken op veel mensen die snel komen binnenwaaien. Een echte snackbar, dus. De bistro is daarentegen luxer aangekleed, in sfeervol donker interieur met open haard. Het terras van de bistro omvat de gehele binnenplaats, zodat je ook uit kunt kijken over het zwembad. Erg gezellig, met vriendelijke bediening, maar de aankleding is niet helemaal op kinderen toegespitst. Evenals de snackbar dus: voor kinderen is het toch eerder in de bungalow eten. Het zwembad is overigens wel erg kindvriendelijk. Naast het peuterbadje heeft het ‘grote’ zwembad namelijk een enorm deel wat ondieper is: ook jonge kinderen kunnen hier al snel staan en lekker spelen in het water.

Spelen in Rabbit Hill

De speelmogelijkheden voor kinderen zijn super! Door het gehele park zijn kleine speeltuintjes te vinden, waarbij op ieder punt andere toestellen te vinden zijn. Netjes met speelzand als basis, dus echt hard vallen zit er niet in. De toestellen zijn ook multi-functioneel: zowel kleine kinderen als grote kinderen kunnen zich er prima op vermaken. Om het bezoekerscentrum van het park heen zijn wat meer en grotere speeltuinen te vinden. Bollo de Beer heeft ook in Landal Rabbit Hill zijn huisje, waar kinderen een kijkje kunnen nemen. Loop je wat meer richting de camping, dan kom je langs het indoor speelparadijs en een grote buitenspeeltuin. Ook deze zijn ruim opgezet, en bieden voor ieder wat wils! De indoor speeltuin heeft in het midden een terrasje, waar je als ouder goed kunt vertoefen, en onderwijl je kinderen in de gaten houden. De bar is altijd open, waarbij de barmensen tevens fungeren als baliemedewerkers voor de sportclub (verhuur midgetgolf-sticks, fietsen, speurtochten, en andere activiteiten). Want iedere dag, verspreid door de dag heen, worden er actief dingen georganiseerd voor de kinderen, van alle leeftijden. Wandeltochten, gps-speurtochten, foto-speurtochten, huifkartochten en nog veel meer: voor iedere leeftijd is er wel een geschikte activiteit te vinden. De toestellen zijn mooi gedecoreerd en goed gescheiden. Zowel voor de kleinsten als grotere kinderen zijn veel toestellen. Daartussen ligt de Bollo club, waar kinderen lekker even kunnen knutselen of kleuren. Rabbit Hill weet goed: als de kinderen zich vermaken, hebben de ouders het ook naar hun zin!

Meer informatie over het park en de voorzieningen? Bezoek dan de site van Landal

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.