logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Race naar de maan zorgt voor veel spanning en plezier


race-naar-de-maan-dvd-2d

In Race naar de Maan draait het allemaal om Mike Goldwing. Een echte waaghals die samen met zijn stoere vriendin Amy, de slimme uitvinder Marty en diens bizarre hagedis Igor. Mikes familie wordt een beetje geplaagd met een soort vloek: zijn opa en zijn vader wilden dolgraag astronaut worden om naar de maan te reizen, maar beide mannen is het tot nu toe nog nooit gelukt. En er wringt nog iets, want zijn vader en opa hebben al in geen jaren meer contact met elkaar! De twee knorrige en koppige mannen draaien gewoon om elkaar heen. Niet grappig!

Maar dan gebeurt er iets spectaculairs. Een multimiljardair, de koning van de energie Richard Carson beweert dat er nog nooit iemand op de maan is geweest, dat het filmpje dat gemaakt (en uitgezonden) is in 1969 helemaal nep is. Net zoals veel mensen beweren, overigens. Hij, Richard Carson, wil bewijzen dat er nog nooit iemand op de maan is geweest door er heen te vliegen in zijn supersonische raket, om daar zijn vlag te plaatsen. En de maan te ontdoen van een onuitputtelijke energiebron, maar dat vertelt hij er niet bij. De Race naar de maan gaat van start!

De NASA is met stomheid geslagen. Natúúrlijk zijn ze wel op de maan geweest! En daarbij: ze vertrouwen Carson voor geen meter. Ze moeten eerst naar de maan, om de vlag te beschermen. De vader van Mike staat op de lijst om naar de maan te reizen. Door een ongeluk breekt hij echter zijn been, waardoor ook hij moet afzien van de reis. Dat kan Mike niet laten gebeurgen, en wij probeert aan boord de komen van de oude raket, om als eerste Goldwing naar de maan te vliegen. Door een ongelukje worden Mike, Amy, Igor en Mikes opa naar de maan gevlogen. Zullen deze onervaren astronauten Carson kunnen tegenhouden? Of zal het Carson lukken de maan in handen te krijgen, en daarmee absolute macht te verkrijgen over alle energie op aarde?

Race naar de Maan is een spannende film, waarbij vooral het laatste deel van de film echt spannend is, wanneer ze allemaal op de maan aanwezig zijn. Daarvoor is het vooral een grappige film, met Marty en Igor als komische noot. De rare hagedis en de telkens falende uitvindingen maken de film echt grappig. Daarnaast kun je veel stunts verwachten in deze strak vormgegeven animatiefilm, wat gekat onder de drie kinderen en natuurlijk een spannend moment als Mike zijn vader en grootvader met elkaar in contact probeert te brengen.

Informatie

Race naar de maan, Universal Pictures
Tijdsduur: 91 minuten, Animatie.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Let op: deze film is exclusief verkrijgbaar hij het Kruitvat!

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.