logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Raak! Benut de kracht van je persoonlijke verhaal

Leiders en managers moeten hun beste beentje voorzetten als het gaat om het aansturen van hun team. Het is heel makkelijk om als een soort baas iedereen aan te sturen en rond de commanderen, maar veel goodwill kweek je daar niet mee. Ook niet als je cijfers verkondigd over de prestaties van verschillende afdelingen. Het zegt de medewerkers niet genoeg, werken is immers geen wedstrijd! Nee, je krijgt juist meer support wanneer je mensen aanstuurt vanuit jezelf, vanuit jou als persoon. Pas als je weet wat jou drijft, kun je dat overbrengen aan anderen en vertrouwen op hun medewerking.

Raak!

Raak! Benut de kracht van je persoonlijke verhaal geeft 20 interviews van leiders van grotere organisaties. De meeste daarvan ken je waarschijnlijk niet, maar dat doet niet af aan de impact van de verhalen. Ze laten immers zien hoe zij hun leiderschap vorm hebben gegeven. Door schade en schande hebben ze geleerd wat wel werkt, en wat niet. En daar kun jij weer van profiteren: waarom zou je immers twee keer dezelfde fout maken? In dit boek leer je niet alleen jouw ervaringen en achtergrond filteren naar bruikbare elementen die je kunt gebruiken in je dagelijks werk, maar je leert ook hoe je dat verhaal overbrengt aan de toehoorders. Langzaam maar zeker kun je jezelf daarin trainen. Verhalen vertellen is immers niet voor iedereen weggelegd! Met het Story Kompas leer je stap voor stap betere verhalen vertellen. Jouw persoonlijke verhaal, bij voorkeur.

Ondernemen met je verhaal

Als ondernemer ben je voor een heel groot deel afhankelijk van de gun-factor. Mensen vergelijken verschillende aanbieders en partijen en kiezen vervolgens voor die partij met de laagste prijs of die met de grootste gun-factor. Heel kort door de bocht is dat de essentie van zakendoen. Maar er is meer dan dat, want die gun-factor kun je natuurlijk wel een beetje sturen door jouw verhaal kenbaar te maken en op die manier een band te smeden tussen jou en je (potentiele) klant. Hoewel het boek vooral geschreven is voor managers, is de lijn zeker door te leggen naar deze doelgroep.

Ga direct naar Raak! Benut de kracht van je persoonlijke verhaal op BOL.com.


Recensie over Raak! Benut de kracht van je persoonlijke verhaal

Storytelling is het nieuwe verkooppraatje, ook als je alleen een boodschap te verkopen hebt. Managers profiteren van deze techniek door (gemeend en vanuit henzelf) het team aan te sturen. Zo krijgt iedereen een persoonlijke band met de afdeling, het bedrijf en het doel, wat de productiviteit en het werkplezier alleen maar vergroot. Hoewel het boek wat droog geschreven is en de koppeling met de geïnterviewde leiders niet echt aanspreekt, is het toch een goede boodschap om over te dragen.

Score: 7


Informatie

Raak! Benut de kracht van je persoonlijke verhaal.,
Illustrator: nvt
Uitgever: Futuro uitgevers, 160 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789492221704. Prijs: 22.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.