logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Raadgever kamerplanten

Een groen huis is een genot om in te wonen. Het lastige is echter hoe je al die planten in leven houdt… de een wil liever natte voetjes, de ander wil af en toe wat extra voeding… zo heeft ieder zijn eigen wensen en eisen. En waar moet je al die planten neerzetten? Dicht bij het raam, of kunnen ze ook wat verder weg geplaatst worden? het is allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt… Raadgever kamerplanten is een praktische gids waarin je kunt opzoeken hoe het nu zit met de planten in jouw huiskamer, kantoor, slaapkamer of badkamer.

Praktisch overzicht

Het prettige van raadgever kamerplanten is wel dat je een mooi en compact overzicht hebt per plant. Zo lees je in een handomdraai hoeveel water ze moeten hebben (en wanneer juist niet), hoeveel meststoffen ze nodig hebben en andere praktische tips over de standplaats, het verpotten, vermeerderen en nog veel meer. De planten staan per soort in het boek (groenblijvend, bloeiend of palmen, vetplanten en cactussen. Persoonlijk ben ik heel erg blij met de Top 10 van onverwoestbare planten!

Tips en technieken

Voor in het boek vind je 20 pagina’s met tips en technieken over plantverzorging in het algemeen. Daar lees je hoe je moet omgaan met planten, hoe je ziektes en kwaaltjes ontdekt, hoe je ze de winter doorhelpt en nog veel meer. Een goede basis voor groene vingers, het helpt je absoluut met het kweken van een band met je groene vriendjes.

Ga direct naar Raadgever kamerplanten op BOL.com.


Recensie over Raadgever Kamerplanten

Raadgever kamerplanten is een mooi en vooral praktisch boek over kamerplanten. De informatie is kort en bondig, maar gaat wel verder dan de informatie die je op de kaartjes in het tuincentrum vind. Het is helder en duidelijk geschreven, tot zover heb ik slechts een fout gevonden, waarbij je bij de bladbegonia niet hoeft te bemesten van februari tot november… ik ga er maar even vanuit dat dit precies andersom is!

Score: 8


Informatie

raadgever kamerplanten,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij Deltas, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789044755848. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.