logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Queenpins

queenpins filmposter

Queenpins is een grappig en bijzonder avontuur, dat losjes is gebaseerd op een echte criminele organisatie uit Arizona, waarin drie vrouwen werden gearresteerd voor het opzetten van de grootste zwendel met valse coupons in de Amerikaanse geschiedenis. Om het verhaal wat uitgesprokener te maken is het aantal daders in Queenpins teruggebracht tot twee: Connie en haar beste vriend JoJo.

Eigen wereldjes

Connie (gespeeld door Kristen Bell) is een voormalig Olympisch hardloopster en woont in een buitenwijk van Phoenix. Ze kampt met relatieproblemen, Connie kan namelijk niet zwanger worden en heeft zich helemaal vastgebeten in verschillende medische trajecten. Als ze uiteindelijke wel zwanger raakt maar een miskraam krijgt, raakt ze in een depressie en stort zich op de wereld van couponing – een Amerikaans dingetje waarbij je korting kunt krijgen of zelfs gratis producten kunt scoren in de winkel. JoJo (een rol van Kirby Howell-Baptiste) begrijpt Connie’s benarde situatie, en ook zij heeft haar problemen. Ze is slachtoffer geworden van identiteitsdiefstal, waardoor ze flink in de problemen is geraakt. Zij probeert YouTube te gebruiken om make-up te verkopen en een ‘merk’ op te bouwen uit haar huidige situatie.

Korting!

Ze letten allebei flink op de centen, waarbij ze genieten van die overwinningsrush na het behalen van extreme couponingwinst, maar dan besluiten ze een stapje verder te gaan. Connie ontdekt namelijk dat ze gratis vouchers kan krijgen van bedrijven door te klagen over hun producten. Zonder problemen krijgt ze al snel tientallen coupons voor gratis producten. Al snel heeft het paar bedrijfje waarmee ze de kortingsbonnen met winst verkopen via een heel goedkoop uitziende website – tot ze ontdekken dat de vouchers in Mexico verwerkt en afgehandeld worden. Wat als ze hand kunnen leggen op die coupons? Zie daar de geboorte van een mega-miljoen dollar operatie.

Bekijk hier de trailer van Queenpins:

Opsporingsambtenaren

Als tweede verhaallijn kijk je over de schouder mee met het team dat deze oplichters heeft ontdekt. De belangrijkste speler daarin is Ken Miller (gespeeld door Paul Walter Hauser), een lokale controleur die verantwoordelijk is voor het voorkomen van verlies. Hij is een beetje sullig en sociaal wat minder aangepast, maar past precies in de regeltjesneurotische controleur die hij moet zijn. De naïeve manier van aanpakken doet bijna schattig aan en staat in schril contrast met de harde werkwijze van US Postal Inspector Al Anderson, een rol van Vince Vaughn), waarmee hij samen op pad gaat om de ‘misdadigers’ op te sporen.


Recensie over Queenpins

Queenpins werkt het beste als Kristen Bell en Kirby Howell-Baptiste samen hun rollen neerzetten. Hun chemie straalt van het scherm en doen geweldig hun best om in hun naïeve streven financieel vooruit te komen. Ze zitten tot over hun oren in de problemen, als hun criminele praktijken te snel uitgroeien tot een miljoenenindustrie. Hoewel de film een deprimerende basis als oorzaak heeft, is er genoeg om te lachen, vooral wanneer Vince Vaughn en Paul Walter Hauser meer schermtijd opeisen met hun misstappen. Het laatste stuk is wat minder geslaagd, daar wordt de film wat warrig en langdradiger dan wenselijk is.

Score: 6


Informatie

Titel: Queenpins
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 131 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.