logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Puzzelboeken om je tanden in te zetten

Het is altijd leuk om jezelf uit te dagen (of iemand anders) met een verrassende puzzel of een goede vraag, die je even aan het twijfelen brengt. Wij laten je graag kennismaken met deze puzzelboeken, waar je vast uren zoet mee zult zijn!


Woordzoeker Latijn

Woordzoeker Latijn

Woordzoekers zijn rasters met letters, waarin woorden zijn verborgen. In de buurt van die letterverzameling staan woorden, die je tussen al die letters moet zoeken. Zet er een kringetje omheen en als je alle woorden hebt gevonden, verschijnt er in de overgebleven letters ineens een nieuw woord, waaruit je kunt opmaken of je alle letters goed hebt gevonden. Superleuk tijdverdrijf, maar je kunt er ook een educatief tintje aan meegeven. In Woordzoeker Latijn ga je namelijk niet op zoek naar Nederlandse woorden, maar Latijnse!

Onder iedere woordzoeker vind je een aantal Latijnse woorden, compleet met hun betekenis en de hoofdwerkwoordvorm. Het leuke is dat iedere woordzoeker een bepaald thema heeft, zoals een Romeins huis of Pompeii, Mythologie of woorden uit verschillende boeken. De woordzoekers zijn slim gevonden en goed uitgewerkt. Qua decoratie is het iets kariger gesteld, ter illustratie vind je wat Romeinse cijfers, een munt en het collosseum, die je telkens opnieuw op de pagina’s terugziet. Dat is ook helemaal niet erg: alle aandacht gaat nu naar de inhoud!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: MUS Creatief, 128 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045328638. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Woordzoeker Latijn op BOL.com.

Escape Game – Lupin

Escape Game - Lupin

De Netflix-serie Lupin richt zich op een fan van de oude detectiveverhalen met de fictieve gentleman-dief Arsène Lupin in de hoofdrol. Deze fan, de Franse Assane Diop, heeft zich eveneens bekwaamd in de kunst van het vermommen en probeert met zijn talenten een stukje rechtvaardigheid in de wereld te krijgen. Zijn belangrijkste doelwit is de familie Pellegrini, die er via een omweg voor hebben gezorgd dat zijn vader is overleden. Zijn queeste brengt hem op de meest uiteenlopende plekken, die je vast ook wel kent uit de televisieserie, van een veiling in het Louvre tot een ontsnapping uit een gevangenis.

Escape Game Lupin deel 1 vertelt het verhaal van de eerste serie Lupin op Netflix, waarbij de nodige vrijheden binnen het verhaal worden genomen om je een aantal spannende uitdagingen en puzzels voor de kiezen te gooien. Deze escape room is meer verhalend dan je misschien gewend bent. Je kunt er niet zomaar doorheen zoeven om alle puzzels op te lossen, je zult echt het verhaal moeten lezen en in je op moeten nemen. Door het boek heen krijg je ook verwijzingen naar hints en suggesties in drie niveaus. Deze staan allemaal onder elkaar vermeld, en dat is jammer. Het is bijna onmogelijk om de andere hints niet meteen tot je te nemen! Het zou beter zijn om die hints telkens een paar pagina’s verder te plaatsen, zodat je ze niet allemaal op een rijtje hebt. De vormgeving is stijlvol gedaan: de kenmerkende kleuren zwart en oranje komen door het hele boek terug, aangevuld met gestileerde illustraties en herkenbare foto’s. De puzzels zijn soms behoorlijk cryptisch en soms simpelweg vergezocht.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: MUS creatief, 224 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789045328386. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Escape Game – Lupin op BOL.com.
streaming-banner-netflix

Het wereldgeschiedenis quizboek

Het wereldgeschiedenis quizboek

Hoe kun je makkelijk en op een leuke manier je geschiedenislessen up to date houden? Juist: door je kennis te toetsen met een quiz! In Het Wereldgeschiedenis Quizboek neemt Meredith MacArdle je mee op een reis door de tijd en stelt je vragen van 3500 vC tot aan 1945. Deze vragen zijn soms heel algemeen, maar soms ook akelig specifiek: je moet echt goed op de hoogte zijn van je geschiedenis wil je deze 1000 vragen allemaal goed beantwoorden!

De vragen uit dit boek zijn meestal tekstueel, maar soms maken ze ook gebruik van landkaartjes, foto’s of illustraties om je aan de hand daarvan een vraag te stellen. Soms zijn het open vragen, maar je komt ook de nodige meerkeuzevragen tegen. Alle antwoorden staan onder elkaar, achter in het boek verzameld. De gebruikte afbeeldingen zijn jammer genoeg altijd in het zwart-wit, dat is een klein minpuntje van het boek. Pluspunt is wel dat de vragen je meenemen over de hele wereld,. Het neemt je mee naar de opkomst van de Ottomanen, de Romeinen en de Azteken, naar de kruistochten en de Verlichting. Het is een bonte verzameling weetjes en feitjes, waar je veel plezier aan kunt beleven. Stel jouw eigen kennis (en die van vrienden of familie) op de proef met deze 1000 vragen!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: MUS Creatief, 222 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045328324. Prijs: 14.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.