logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Puzzelboeken om je hersens te kraken

Zin in een goede uitdaging? Dan zijn er genoeg opties voor je beschikbaar als het aankomt op puzzelboeken. Van de alom bekende kruiswoordraadsels en puzzelboekjes in het tijdschriftenschap tot fraai vormgegeven puzzelboeken. Wij ontvingen twee bijzondere exemplaren die we graag met je delen!


Undercover Agent puzzelboek

Undercover Agent puzzelboek

In het Undercover Agent Puzzelboek mag jij je detectiveskills tot het uiterste testen om uit verschillende avonturen te ontsnappen. Volgens het verhaal volg je in totaal acht escaperoom-scenario’s om uit te ontsnappen. Op iedere pagina kom je een puzzel tegen die je verder moet helpen in je avontuur. Deze puzzels zijn heel gevarieerd, van visuele puzzels tot rekenopgaven, van taalkundige problemen tot het oplossen van logische puzzels. De puzzels richten zich met name op rekenkundige puzzels en jouw logische denkvermogen, waarbij je tips en oplossingen achter in het boek kunt terugvinden.
De puzzels zijn leuk en gevarieerd, maar eerlijk gezegd miste ik toch echt het concept van het escape-roomscenario. Ja, er is een soort rode draad waarmee je door een ‘situatie’ wordt geloodst, maar de verhaallijn beperkt zich vaak tot een enkele zin. Er is dus wel een soort progressie voor het verhaal, maar als je een puzzel niet kunt oplossen, kun je zonder problemen de pagina omslaan en doorgaan met het avontuur. Positief is wel dat de hints en de oplossingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor je niet per ongeluk de oplossing ziet als je naar een hint zoekt. De vormgeving is lekker groot en ruim, met meer dan genoeg ruimte voor aantekeningen, opmerkingen en krabbels. Ook de ruimte op je antwoord op te schrijven is meer dan groot genoeg, wat het een prettig boek maakt om onderweg of op vakantie te pakken en mee aan de slag te gaan – je zou je makkelijk met meerdere personen tegelijk over een puzzel kunnen buigen.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: MUS, 234 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045327761. Prijs: 17.50 euro.

Ga direct naar Undercover Agent puzzelboek op BOL.com.

Kaïns Kaakbot

Kaïns Kaakbot

Kaïns Kaakbot doet je bijna het hele boek uit elkaar trekken. Niet omdat het een vervelend, irritant en nagenoeg onmogelijk boek is – nee, zeker niet. Maar hoe zet je een boek in de juiste volgorde, als de 100 pagina’s compleet door elkaar zijn gehusseld? Dat klinkt toch nagenoeg onmogelijk? En dat is ook zo. Je zou Kaïns Kaakbot kunnen zien als een boek dat is geprint, waarna de wind ermee aan de haal is gegaan. Alle bladzijden liggen door elkaar, en hoewel er nummers op de pagina’s staan, zijn die alleen om jou te helpen om ze uiteindelijk in de juiste volgorde te zetten. Voor in het boek vind je namelijk een lijst waarop je de pagina’s kunt invullen in de juiste volgorde. Lukt het jou wel om dit spannende moordmysterie op te lossen, met al zijn gruwelijke details en verdachtmakingen? Het is een absurde puzzel, dat kan ik je wel vertellen! En ja – het helpt zeker als je het boek uit elkaar haalt, zodat je de pagina’s makkelijker kunt sorteren… maar wil je de lat echt hoog leggen, dan houd je ‘m lekker gebonden, zoals je hem in handen hebt gekregen.
Het verhaal zelf is een tikje oubollig geschreven (het verhaal zelf is dan ook al bijna 100 jaar oud, volgens de inleiding), wat het lezen niet altijd even makkelijk maakt. Je leest soms fragmenten of gebeurtenissen die tegenwoordig wellicht niet meer zouden gebeuren, of om wat voor reden simpelweg niet meer zouden voorkomen. Dat maakt het verhaal authentiek en bijzonder. maar soms ook wat lastig te volgen.
Een fantastisch puzzelboek voor taalvirtuozen, boekenwurmen of fans van een spannend (en bloederig) mysterie!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: MUS, 218 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045328041. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Kaïns Kaakbot op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.