logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Puur Natuur Groente

Durf jij de Groente Challenge aan? Van oudsher worden mannen gezien als echte vleeseters. ‘Sla? Dat is iets dat mijn eten eet!’ Maar eerlijk gezegd is die stelling natuurlijk hopeloos ouderwets. Ik mag hopen dat iedereen wel weet dat vlees alleen niet genoeg is om op te leven. Bovendien drukt de vleesindustrie een dikke ecologische stempel op onze wereld. Tijd voor verandering. Tijd voor Puur Natuur Groente! Want hoe zet je met enkel groente een lekkere en smakelijke maaltijd op tafel? En hoe zorg je voor een goede balans in je eten met enkel groente?

Flexitariër

Nee, ik moedig hier niet iedereen aan om vegetariër of veganist te worden. Dat moet iedereen helemaal voor zichzelf weten. Wel is er een heel mooie middenweg: flexitariër. Een paar dagen per week vegetarisch eten, waarbij je een paar dagen gewoon vlees, vis of gevogelte eet. (met een tip: stap eens af van de kiloknallers en haal eens bij je lokale slager een goed stuk vlees!). Dit boek richt zich echter op de vegetarische dagen. Want weet je dat de meeste mensen de aanbevolen 250 gram groente bij lange na niet halen? Ik tot voor een half jaar geleden ook niet, moet ik toegeven. De oer-hollandse pot met aardappelen-groente-vlees houdt daar weinig ruimte voor over, alsook de ver-Nederlandste buitenlandse maaltijden. Dat kan beter. Groente bevat zoveel essentiële voedingsstoffen en kan zo lekker, verrassend en veelzijdig zijn, dat het zonde is om er niet meer van te eten.

Puur Natuur Groente

Puur Natuur Groente laat met informatie, tips en heerlijke recepten zien hoe je makkelijk groente kunt opnemen in je eetpatroon en hoe belangrijk dit is. Het boek bevat verrassende groenterecepten, zoals bloemkoolsushi, groentemuffins, bloemkooltosti, bieten-kaneelbroodjes, banaan-groentepannenkoeken en spinaziebroodjes. Ontdek hoe je de lekkerste groentesmoothies maakt en hoe je groente verwerkt in je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Het mooie van de recepten uit Puur Natuur Groente is wel dat ze wel bijzonder zijn, maar niet heel exclusief. Je hoeft niet naar dat ene rare winkeltje om een keukenkastje vol kruiden en specerijen in te slaan, exotische groenten te eten of allerlei nieuwe apparaten in huis te halen om de recepten te bereiden.

Ga direct naar Puur Natuur Groente op BOL.com.


Recensie over Puur natuur groente

Puur natuur groente doet een nieuwe deur open voor vegetarische (en zelfs grotendeels veganistische) groenterecepten voor je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. De recepten zijn bovendien glutenvrij (er wordt dankbaar gebruikgemaakt van haver als meel) en stevia als zoetstof. De recepten zijn eenvoudig om te maken, met groenten en kruiden die in vrijwel iedere supermarkt te vinden zijn. De fotografie is een tikje flets, wat jammer is: wat meer kleur en warmte had de foto’s zeker goed gedaan! De recepten zijn duidelijk omschreven in stap-voor-stap instructies.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.