logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Purasana


Iedereen moet soms even een tandje bijzetten om de gezondheid op peil te houden. Het gebruik van voedingssupplementen, in welke vorm dan ook, is helemaal niet zo vreemd. Als je het tenminste gebruik als aanvulling op je maaltijd. Je vitamines binnenhalen met pilletjes en de hele dag hamburgers naar binnen schrokken is voor niemand een goed idee. Purasana biedt producten om je voeding een upgrade te geven. Ze worden gemaakt van pure, onbewerkte ingrediënten, waarvan veel powerfoods.

Let wel: wij kunnen niet oordelen over de effecten op de gezondheid en doen dat ook niet. Wij oordelen enkel op de smaak en de eigenschappen van de producten en kunnen niet staven of deze producten wel of geen positieve invloed hebben op de gezondheid.

Purasana Matcha Premium poeder

Dit was het leukste product uit ons proefpakket. Ik had wel gehoord van Matcha, een poeder dat gemaakt wordt van speciaal bewerkte groene thee, maar nog nooit zelf ervaren. Het poeder is ideaal om thee van te zetten (5 gram per kopje van 200ml), maar ik vond het ook wel leuk om er andere dingen mee te doen. Drie schepjes in een cake levert bijvoorbeeld een fantastische groene kleur op en een aangename extra smaak, maar je kunt het poeder ook toevoegen aan pannenkoeken of wafels. Hieronder vind je een recept voor Matcha Iced Coffee. Het poeder lost goed op en is dankzij de vrij subtiele smaak eigenlijk overal wel in te verwerken.

Recept Matcha Frappé

Ingrediënten voor 1 glas
1 theelepel Purasana Matcha Premium poeder
60 ml gekookt water, afkoelen tot 80 graden
100 + 40 ml sojamelk
Flinke schep ijsklontjes
Eventueel een theelepel honing

Zo maak je het
Klop de matchapoeder in het gekookte water op (met een bamboe whisk) totdat het schuimig is. Laat het daarna afkoelen.
Doe de matcha met de ijsklontjes en 100 ml sojamelk (en eventueel een theelepel honing) in de blender en meng het tot een gladde massa.
Schuim de rest van de sojamelk op in een melkschuimer.
Schenk de Matcha Frappé in een mooi glas en verdeel het melkschuim over de bovenkant.
Drink ‘m chilled!

Purasana Cacao Maca Latté

Hoe aangenaam we waren verrast over het Matchapoeder, des lastig vonden we de Cacao Maca Latté. Dit poeder zou in staat moeten zijn om een latte te maken met 5 gram van dit poeder en 200ml (plantaardige) melk, maar in ons geval bleef het poeder maar klonteren, ook al mengden we de latte in een mixbeker. Het resulteerde keer op keer in een schuimlaagje met poederbrokjes. De oplossing in ons geval was door het poeder eerst goed door te roeren in een beetje vloeistof, om hem vervolgens verder aan te lengen naar de 200ml. Dat is iets bewerkelijker dan de verpakking doet vermoeden, maar het levert de beste resultaten. De smaak is een pure en vrij donkere cacaosmaak, zoals je verwacht bij een product als deze, met een subtiele noot-achtige bijsmaak. En ja, een beetje suiker mag best vind ik.

Purasana Energy smoothie

Voor de smoothiemensen onder ons: de Purasana Energy Smoothie is een kant-en-klare mix van maca, guarana, baobab, lijnzaad en lucuma. Daarmee heb je al een gedegen basis van vitamines en mineralen, een beetje cafeïne en vezels. Meng 1 afgestreken eetlepel Energy smoothie met 200 ml plantaardige rijst- of sojadrank of yoghurt. Mixen en klaar. En natuurlijk kun je ze ook in echte smoothies gebruiken. Doe de vloeistof in een blender, strooi het poeder er overheen en top het af met fruit naar wens. Even blenden en smullen maar! De Energy Smoothie is vrij neutraal van smaak, de toevoeging van fruit is dus zeker geen overbodige luxe wat ons betreft.

Purasana Himasala keukenzout

Hoewel de naam Purasana Himasala je misschien niet zoveel zegt, is Himalaya Zout je natuurlijk wel bekend. Het is zout, afkomstig uit de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte van Pakistan, je weet wel, van voor de tijd van milieuvervuiling. Deze oerzeeën zijn intussen allang opgedroogd maar het zout werd op een natuurlijke manier geconserveerd. Het bijzondere aan Himalayazout is dat het vol mineralen en sporenelement, waar het vaak aan ontbreekt in ons dagelijkse eetpatroon. Je kunt het zout simpelweg gebruiken als vervanger van je huidige keukenzout. En zout komt overal te pas, in hartige gerechten maar zeker ook in zoete gerechten, waar het de zoete aroma’s in balans brengt en in smaak versterkt. Het is voller van smaak dan normaal keukenzout en daarmee de grootste aanwinst in onze keuken van deze vier producten.

Meer weten over de ingrediënten en hun eigenschappen? Lees dan verder op de website van Purasana.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.