logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Punto, White Goblin Games

White Goblin Games koppelt met het compacte kaartspel Punto het alom bekende vier-op-een-rij met een klassiek potje pesten. Wat is de bedoeling? Ik zal het je kort proberen uit te leggen. Houd alvast in gedachten: het is een vlot en super leuk spel, dat je overal kunt spelen – mits je een tafel of redelijk oppervlak ter beschikking hebt.

De spelregels van Punto

Punto speel je met 2 tot 4 spelers. Dat is dus al wat anders dan vier-op-een-rij, maar hoe meer spelers, hoe leuker het wordt. Echt waar. Iedere speler krijgt een stapeltje kaarten in 1 kleur. Om beurten trek je een kaart van de stapel en leg je die kaart op tafel. Wat dat betreft ben je helemaal aan het toeval overgelaten. Dat mag in een raster van 6 x 6 kaarten. Maar: iedere kaart die je neerlegt moet aan de zijkant of aan de punt grenzen aan een andere kaart. Simpel, niet? Heb je 5 kaarten van jouw kleur op een rij (als je met 3 of 4 spelers speelt: 4 kaarten) dan heb je de ronde gewonnen!

Pesten met Punto

Maar om zo 4 of 5 kaarten op een rij te leggen zou misschien wat eenvoudig zijn. Je kunt echter ook flink wat pesten met Punto. De andere speler mag namelijk kaarten op jouw kaarten leggen… mits het aantal punten (ha! vandaar de naam!) hoger is dan de kaart die er ligt. Heb jij een 2 liggen, mag daar dus een kaart met 3 of meer stippen opgelegd worden. Zo kan jouw reeks flink verstoord worden, maar kun je zelfs ook de overwinning behalen door nietsvermoedend de reeks te voltooien.

Speelgoed en spellen koop je bij:


Recensie over Punto

CooleSuggesties topper

Op zoek naar een snel en vlot spel, waar je een goede winst mee kunt behalen? Dan is Punto een geweldige om in de buurt te hebben. De kleine vierkante kaartjes zitten in een metalen doosje. Je kunt het tot vier spelers spelen en het mooie is dat je niet alleen strategisch moet nadenken, maar ook overgeleverd bent aan het lot. Je pakt immers 1 kaart en je zult het met die kaart moeten doen. Succes!

Score: 9


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.