logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Seagate game drive voor de PS4 / PS5


Gameconsoles zijn geweldige apparaten – je kunt alle games spelen die je wilt, zonder continu je computer te upgraden of om te bouwen tot monstermachines. Ze hebben echter ook zo hun beperkingen: de opslagcapaciteit is daar wel het grootste voorbeeld van. Zo hebben zowel de PS4, de PS5 als de XBOX One een ingebouwde harde schrijf van slechts 500GB of 1TB… dat klinkt veel, maar als je bedenkt dat games praktisch volledig vanaf de harde schrijf worden gespeeld, verandert de zaak. Je kunt die harde schijf uitwisselen voor een groter exemplaar, maar er is een makkelijkere en snellere oplossing: een externe harde schijf! Wij gingen aan de slag met de Seagate Game Drive voor de PS4 en profiteerden daarbij direct van de extra opslagcapaciteit: je kunt meer games downloaden en installeren.

Coole styling

Alle namen en titels ten spijt: op papier lijkt het erop alsof dit een ‘standaard’ externe harde schijf is, verpakt in een cool jasje: in ons geval de The Last Of Us – Part II editie. Die steek je in één van de beschikbare USB-poorten van je Playstation 4, waarna je eigenlijk direct beschikking hebt over de extra opslagcapaciteit. Een klein voordeel is bovendien dat je de games kunt meenemen naar vrienden of familie, zodat je al je games overal kunt spelen. Dat het een ‘standaard’ schijf is, doet overigens niets af aan de prestaties: die is solide en snel, soms misschien nog wel een tikje sneller dan de eigen ingebouwde schijf. En daar profiteer jij dan weer van tijdens het gamen!

Installatie

Voor je aan de slag kunt met je Seagate PS4 Game Drive, zul je hem eerst moeten laten herkennen door je console. Zodra je een onbekende externe schijf koppelt aan je PS4, wordt je automatisch stap voor stap begeleid door het installatieproces. Is dat niet zo? Ga dan naar Instellingen > Apparaten > USB opslag > Game Drive > Formatteer als uitgebreide opslag. Let wel: na deze stap is de schijf onleesbaar voor Windows, je zult hem echt opnieuw moeten formatteren om hem daarvoor te gebruiken. Het installeren is dus een fluitje van een cent. Vanaf dat moment kun je hem gebruiken om standaaard nieuwe games op te plaatsen, zodat je extra ruimte hebt voor maar liefst 50+ extra games!

Ga direct naar Seagate Gamedrive 2TB voor PS4 / PS5 op BOL.com.


Recensie over Seagate PS4 / PS5 Game Drive

Als het erop aankomt, is de Game Drive in feite een Seagate Expansion Portable in een cool nieuw jasje, dat past bij je PS4. Helemaal niet erg, ik heb liever een coole accessoire aan mijn PS4 hangen dan een standaard schijf. Een rubber laagje aan de onderkant was trouwens prettig geweest voor het opvangen van trillingen en een stabiele ligging in de kast. De kabel is wat aan de korte kant, waardoor je niet veel speling hebt om hem ver van je console neer te leggen. Het blijft een geweldige uitbreiding voor je console, waarbij je aanzienlijk meer ruimte krijgt voor het installeren van games. De installatie is een eitje, de vormgeving een dikke 10+. De prestaties van de schijf doen – dankzij de USB 3.0-aansluiting, zeker niet onder voor de ingebouwde harde schijf.

Score: 8


Informatie

GameDrive 2TB, Seagate
Meer weten?
Prijs: 69.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.