logo-liggend-wit-donkerblauw

Proost op de zomer met Duvel 6,66%


De terrassen zijn geopend en de vers getapte biertjes worden weer uitgeserveerd. Of je nou proost (81%), cheers (34%) of santé (20%) zegt, Nederlanders zijn het behoorlijk met elkaar eens wat de beste of mooiste redenen zijn om te cheerzen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Duvel 6,66% onder 666 Nederlanders. We hunkeren er massaal naar om onze mijlpalen met elkaar te vieren (57%), te toasten op het leven (34%) en hopen op zinderende zomeravonden (34%). Na de lockdown proosten we op elkaar weer een flinke knuffel kunnen geven (20,6%) en onbezorgd naar het buitenland op vakantie kunnen gaan (15,9%). Uiteraard proosten we met een vol glas, want met een halfvol glas is dat volgens 8% uit den boze. Speciaal voor de introductie van Duvel 6,66%, het nieuwste blond bier van brouwerij Duvel Moortgat, worden terrasgangers geïnspireerd met 666 redenen om er eentje te drinken.

Duvel 6 66 3

666 keer cheers

Er is natuurlijk altijd wel een reden om te proosten. Duvel 6,66%, een nieuw blond speciaalbier ontwikkeld voor het 150-jarig bestaan van de Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat, komt zelfs met 666 uiteenlopende redenen. Op de lijst staan niet alleen de bekende momenten, zoals het weerzien van oude vrienden, maar juist ook luchtigere proostmomenten. Wat Duvel betreft wordt er net zo goed gedronken op het feit dat ‘het niet gebrouwen is in een abdij’, ‘omdat het kan’ en ‘omdat je waarschijnlijk nooit president van de Verenigde Staten wordt’. Duvel CEO Michel Moortgat: “Duvel 6,66% is als volmondig blond een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken. En een proostmoment om welke reden dan ook is een goede reden. Dus: santé, salut en skoll op wat er ook maar te vieren valt!”

Wat is de beste reden om te proosten

Op de vraag wat de beste redenen zijn om te proosten deze zomer kiest Nederland voor mijlpalen die je met al je vrienden wil vieren (57%), zinderende zomeravonden (34%) en de eerste zomerse dag (33%). De barbecue die overuren draait doet het ook goed (21%), net als een kampvuur onder de sterren (19%) en een biertje met bitterballen in de kroeg (19%). Met 34% wordt er het liefst getoast op het leven, 29% kiest voor iemands gezondheid en 12% voor vriendschap. En dan de regels. Wat volgens de ondervraagden absoluut niet kan is een speech van tien minuten voordat er een (lauwe) slok genomen mag worden (56%). Elkaar niet recht in de ogen aankijken (20%) is ook not done – gevolg: zeven jaar slechte seks. En proosten met een halfvol glas is volgens 8% uit den boze.

Prijs en verkrijgbaarheid

Duvel 6,66% is in de Nederlandse horeca zowel van de tap als op fles verkrijgbaar en is tevens op fles te koop bij selecte slijterijen. Het is een toegankelijk blond bier met de bekende Duvel punch. De smaak is zacht, aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van zes verfijnde hopsoorten. Kortom: een nieuwe Duvel die duivels lekker doordrinkbaar is. Voor Duvel 6,66% worden maar liefst zes verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer door dry-hopping, gebalanceerd met vier vakkundig geselecteerde hopvariëteiten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.