logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Project mancave: meer Boom! met de Philips HTL6140 2.1 geluidsset


HTL6140B_12-RTP-global-001 In onze mancave wordt het steeds gezelliger en beter. We upgraden heel wat af! Zo mogen we onze koptelefoon, aangesloten op de controller van onze XBOX One, upgraden naar een geweldig 2.1 subwoofersysteem van Philis. De HTL6140, wel te verstaan, met zo’n 320 watt vermogen. Dat vermogen gaan we niet halen (hoewel ik af en toe op zolder vertoef liggen er een verdieping lager vaak kinderen te slapen – en dat wil ik wel graag zo houden!) maar een fiks vermogen houdt ook in dat je bij lagere geluidsvolumes een mooie geluidskwaliteit hebt.

Tweedelige speakerset

De Philips HTL6140 speakerset bestaat uit twee delen: een soundbar en een subwoofer. Over de subwoofer kan ik vrij kort zijn. Deze maakt namelijk draadloos contact met de soundbar. Stekker in het stopcontact en hem een plekje geven – en klaar ben je. De subwoofer heeft een diameter van 8 inch en een vermogen van 220 watt. Daar kun je mee thuiskomen! De soundbar bestaat uit twee tweeters en 6 neodym woofers, allen geplaatst om een mooi ruimtelijk geluid te geven. Zo kun je een surround-effect simuleren dat vrij goed klinkt. Zelfs als je met je snufferd zo’n beetje boven op de speaker zelf zit. Philips_HTL61402

Aansluitmogelijkheden

Qua aansluitingen is het voor mijn situatie perfect, maar ik kan me voorstellen dat het lang niet in alle situaties meer afdoende is. De speaker is namelijk het middelpunt tussen één apparaat en een beeldscherm. Sluit je heb bijvoorbeeld op je televisie aan, dan kun je óf een gameconsole óf je blu-rayspeler óf een televisieontvanger aansluiten. Niet én-én. Heb je twee consoles, dan heb je dus ook een uitdaging, hoewel je wel een aantal extra geluidsingangen hebt, zoals een optische ingang en een standaard 3,5-mm ingang. Daarnaast – en dat is dan wel weer cool – kun je verbinding maken met je smartphone of tablet via een bluetooth verbinding. Mét NFC! Dat is dan wel weer erg hip. Heb je meerdere HDMI-apparaten die je via de speakerset op je televisie kunt aansluiten, dan kun je natuurlijk ook gebruikmaken van een HDMI-hub, waarmee je meestal drie of vier apparaten op één HDMI-poort kunt aansluiten. Zoek even op internet, ze kosten gemiddeld zo’n 20 euro.

Geef hem zijn plekje

De soundbar een plekje geven is de volgende uitdaging. Ik ben er zelf ook nog niet helemaal over uit waar hij gaat komen eerlijk gezegd, maar deze bar is natuurlijk ontworpen voor gebruik bij een groot formaat televisie, en niet voor een computerbeeldscherm. De bar (afmetingen: 1046 x 71,6 x 30 mm) wordt geleverd met een beugel voor muurmontage, dat is dus altijd een mogelijkheid, maar dan heb je wel wat kabels in zicht lopen. Vooralsnog staat hij bij mij boven op de consoles, rustend op een paar oude boeken om mooi in balans te zijn. Niet erg mooi, maar het werkt. En zo blijft de mancave groeien! Philips HTL6140 speakerset Prijs: ca. 400 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.