logo-liggend-wit-donkerblauw

Project mancave: langer gamen met de juiste monitor


G2460VQ6_side_to_right_shooter_design Als je regelmatig gamed weet je het: het is zó vermoeiend voor je ogen! Het is eigenlijk hard werken, gamen. Dat moet je niet onderschatten. Gelukkig is de redding nabij, want onderzoeken hebben uitgewezen dat bepaalde stralingen, die zo’n beetje door alle monitoren worden verspreid, zorgen voor dat vermoeide gevoel. AOC, een van de topmerken in de internationale beeldschermenmarkt, heeft dan ook een paar AMD FreeSyncTM-gamingmonitoren in diens assortiment, die met een responstijd van één milliseconde en Anti-Blue Light Technologie zorgen voor een geweldig responsief en rustig beeld.

Zonder blauw licht

Deze Anti-Blue Light techniek beperkt het licht van schadelijke korte golflengten in het blauwe gedeelte van het lichtspectrum. Zo wordt je meer dan 90 procent van deze schadelijke golven bespaard, zonder dat dit gevolgen heeft voor de kleurechtheid van het resultaat! De gamingmonitor AOC G2260VWQ6 en G2460VQ6 zijn zulke monitoren met een diameter van respectievelijk 22 en 24 inch, en verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 149 en 179 EUR.

Led achtergrond

Iets anders waar gamers last van kunnen krijgen zijn flikkeringen. Wanneer de LED-achtergrondverlichting de helderheid van het scherm aanpast terwijl het scherm wordt ververst, leidt dit vaak tot flikkeringen. Dit kan onprettig en vermoeiend zijn voor de ogen. Reguliere schermen werken met pulsbreedtemodulatie, de Flicker FREE-technologie van AOC gebruikt daarentegen Direct Current. Dit zorgt voor minder flikkeringen, minder vermoeidheid aan de ogen en maakt het mogelijk om urenlang te gamen.

Gamen op hoog niveau

Dankzij AMD FreeSyncTM en responstijd van één milliseconde (geen vage beelden meer op je scherm tijdens het gamen!) op 60 hertz kunnen gamers genieten van een ultrasoepel beeld, zonder tearing, haperingen, vertraging of motion blur. Zo kunnen zowel casual gamers als professionals ongehinderd gamen. De monitoren beschikken over een HDMI, een DisplayPort én een HDMI-functie. Je wisselt tussen deze poorten via het on-screen menu, wat een tikje onhandig werkt. Gelukkig heeft de monitor ook een goede automatische sensor, die meteen in de gaten heeft via welke poort het beeldsignaal binnen komt. Daarnaast beschikt de monitor ook over twee ingebouwde speakertjes. Die leveren geen briljant geluid helaas, maar wel voldoende voor het standaard computerwerk. Ook kun je een koptelefoon aansluiten om de monitor, wat natuurlijk wel aanzienlijk beter geluid levert. aoc-g2460vq6 De AOC G2260VWQ6 en G2460VQ6 zijn zulke monitoren met een diameter van respectievelijk 22 en 24 inch, en verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 149 en 179 EUR.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.